printlogo

رئیس خانه صنعت ، معدن و تجارت جوانان ایران گفت : با تک نرخی شدن ارز و حرکت کشور به سمت بازار آزاد قطعا اقتصاد کشور رشد کرده و رکود حاکم بر بخش های تولیدی و صنعتی از بین خواهد رفت.
کد خبر : 9831
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1394 12:15:00

رئیس خانه صنعت ، معدن و تجارت جوانان ایران گفت : با تک نرخی شدن ارز و حرکت کشور به سمت بازار آزاد قطعا اقتصاد کشور رشد کرده  و رکود حاکم بر بخش های تولیدی و صنعتی از بین خواهد رفت. 

علی صدری افزود : در صورتی که نرخ ارز تک رقمی شده واجازه داده شود که بازار تعیین کننده باشد و نه دولت دستوری نرخ ارز را تعیین کند بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد کشور حل خواهد شد و شاهد رشد اقتصادی خواهبم بود.

وی با اشاره به لزوم تغییر دیدگاه کشور به مباحث اقتصادی خاطر نشان کرد : باید دیدگاه کلان و بزرگی خصوصا نسبت به مباحث اقتصادی در کشور ایجاد شود البته با توجه به لغو تحریم ها و بازگشت شرایط کشور به وضعیت عادی ، نباید این انتظار وجود داشته باشد که تمامی مشکلات کشور حل شده و دیگر مشکلی وجود نداشته باشد.

وی خاطر نشان کرد : این روزها هیات های متعدد تجاری و اقتصادی از کشورهای مختلف به ایران وارد می شوند و به نوعی در حال گمانه زنی در خصوص بازار مصرف داخل هستند قاعدتا اگر اجازه داده شود که این گمانه زنی ها به انجام برسد و بازار مصرف ایران در اختیار آنها قرار بگیرد قطعا تولیدات داخلی از بین خواهد رفت .

وی افزود : مسلما در چنین شرایطی تولید کننده داخلی تاب و توان رقابت با کالاهای خارجی را نداشته و بازارداخل نیز دو دستی تقدیم خارجی ها خواهد شد.

وی با اشاره به در سیاست های کلان کشور در همکاری با شرکتهای خارجی  گفت : در صورتی که شرکتهای خارجی با خودروسازان داخلی جوینت شوند و در استانداردهای تولیدی بر اساس استانداردهای بین المللی عمل شود قطعا خودروها و سایر کالاها از استاندارد قابل رقابتی برخوردار خواهند بود.

رئیس خانه صنعت ، معدن و تجارت جوانان ایران افزود : امروز استانداردهای تولید درهمه جای دنیا کاملا مشخص است نرخ تسهیلات بانکی ، نرخ بیمه ، نرخ مالیات و مباحث  قیمت گذاری کاملا در اقتصاد ایران مشخص است  و از آنجا که اقتصاد کشور عملا ، اقتصادی دولتی است و اقتصاد آزاد و رقابت پذیر نداریم تبعا مشکلات زیادی برای بخش های تولیدی وجود دارد که باید  برای این مشکلات به به سمت اقتصاد آزاد حرکت کرد.

صدری افزود : البته این بدین معنی نیست که چون دولت مالکیت بنگاههای اقتصادی را دارد به همین دلیل اقتصاد کشور دولتی است بلکه در کشور ما همه چیز از جمله نرخ بهره بانکی ، نرخ حقوق و دستمزد کارگر ، نرخ مالیات همگی از طریق دولت هدایت و  مدیریت می شود  حتی کالایی که تولید می شود تا رسیدن به بازار مصرف هم دولت به عنوان ناظر بر قیمت نظارت می کند.

وی گفت : در صورتی که  اگر اقتصاد کشور به سمت اقتصاد آزاد حرکت کند و نرخ ارز تک رقمی شود و بگذاریم بازار تعیین کننده باشد و نه دولت دستوری نرخ ارز را تعیین کند این مساله باعث می شود که اقتصاد کشور رشد کند.

وی خاطر نشان کرد :  در صورتی که به این مساله که تحریم ها برداشته شد مغرور شویم و برنامه ای برای بازار جدید بوجود امده صورت نگیرد مسلما بازار دو دستی در اختیار شرکت های خارجی قرار خواهد گرفت و تولید ملی به این واسطه به مخاطره افتاده و از بین خواهد رفت.

وی در ادامه با توجه به برخی الزامات دولت در خصوص نحوه همکاری با شرکت های خارجی گفت : هر زمان دولت الزاماتی را برای این همکاری تعیین می کند قطعا به آنچه که مد نظر است نخواهیم رسید. 

وی افزود : باید در راستای شرایط موجود بخش خصوصی همت نمایند و دولت نیز قوانین و مقرراتی را تدوین کند که بخش خصوصی بتواند جوینت شود اینکه الزامات دستوری در جریان همکاری با شرکتهای خارجی تعیین شود کاری از پیش نخواهیم برد. بلکه باید مسیر هموار شود و طرح های تشویقی ایجاد کنیم و  تولیدکننده را به سمتی سوق دهیم که با شرکتهای خارجی ها قراردادهمکاری تنطیم کنند.

این فعال در صنعت در کشور تصریح کرد : امروز شرکتهای خارجی برای همکاری و سرمایه گذاری در کشور به دنبال امنیت اقتصادی هستند تا زمانی که اقتصاد دولتی است قاعدتا ریسک سرمایه گذاری نیز بالا خواهد بود و این مانعی برای حضور شرکتهای خارجی خواهد بود.

صدری با اشاره به ایجاد شرایط برای بازگشت پول های بلوکه شده به کشور گفت : امروز باید سرمایه ها و منایعی که آزاد می شود در زیرساخت های توسعه اقتصادی و  در چرخه اقتصادی کشور و به عنوان سرمایه در گردش در بخش خصوصی بکار گرفته و هزینه شود قطعا با این شرایط ارزش افزوده زیادی نصیب کشور خواهد شد.

 

منبع: خبرخودرو