printlogo

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این که ناوگان اتوبوسرانی تهران با مسائل و مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، گفت: بودجه شرکت واحد اتوبوسرانی به دو بخش تقسیم می شود که یکی، شامل هزینه های جاری همچون حقوق و دستمزد رانندگان و سایر کارکنان است و دیگری، شامل هزینه های سرمایه ای همچون خریداری اتوبوس های نو و تجهیز امکانات و توسعه تجهیزات ناوگان اتوبوسرانی است.
کد خبر : 8366
تاریخ انتشار : 03 آبان 1394 11:49:00

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این که ناوگان اتوبوسرانی تهران با مسائل و مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، گفت: بودجه شرکت واحد اتوبوسرانی به دو بخش تقسیم می شود که یکی، شامل هزینه های جاری همچون حقوق و دستمزد رانندگان و سایر کارکنان است و دیگری، شامل هزینه های سرمایه ای همچون خریداری اتوبوس های نو و تجهیز امکانات و توسعه تجهیزات ناوگان اتوبوسرانی است.

مهندس محمد حقّانی افزود: در چند سال اخیر، اقدامات اساسی در ناوگان اتوبوسرانی در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری، از احداث و راه اندازی خطوط بی آر تی گرفته تا برون سپاری امور و واگذاری بسیاری از خطوط به بخش خصوصی، انجام شده است.

وی با تأکید بر این که این اقدامات در شرایط رکود اقتصادی انجام شده و از این نظر اهمیت آنها دو چندان است، اعلام کرد: تزریق اتوبوس های جدید به ناوگان اتوبوسرانی به جای اتوبوس های از رده خارج و بازسازی اتوبوس های فرسوده و به کارگیری مجدد آنها در چنین شرایطی، از جمله اقدامات مفیدی بوده که در این چند سال انجام شده است.

 

عمر مفید 3 هزار اتوبوس تهران به پایان رسیده است

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که در حال حاضر، عمر مفید 3 هزار دستگاه اتوبوس فعال در پایتخت به پایان رسیده، اظهار کرد: این اتوبوس های کاملاً فرسوده که حدود 50 درصد از مجموع ناوگان اتوبوسرانی تهران را تشکیل می دهند، به سن بازنشستگی رسیده اند و وقت آن فرا رسیده که جای خود را به اتوبوس های نو بدهند.

مهندس حقّانی با بیان این که تا وسایل نقلیه همگانی افزایش و زیرساخت های حمل و نقلی توسعه پیدا نکند، مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی ترغیب و تشویق نمی شوند، تصریح کرد: برای این که مردم به جای استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود از وسایل نقلیه همگانی استفاده کنند، باید حمل و نقل عمومی از جذابیت و مطلوبیت بیشتری برخوردار شود.

وی با تأکید بر این که به این منظور باید نسبت به توسعه حمل و نقل عمومی از جمله ناوگان اتوبوسرانی در کلان شهرها به ویژه تهران اقدام شود، اضافه کرد: نه تهران و نه سایر شهرهای بزرگ، بدون کمک دولت قادر به توسعه حمل و نقل عمومی به نحوی که مردم ترجیح دهند به جای وسیله نقلیه شخصی خود از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، نخواهند بود.

 

مردم تهران چوب اختلافات دولت سابق با مدیریت شهری را خوردند

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که بر اساس اعلام اوپک، طی 8 سال مسئولیت دولت های نهم و دهم، کشورمان از طریق صادرات نفت بیش از 578 میلیارد دلار درآمد داشته، اظهار کرد: اگر یک درصد از این درآمد خرج توسعه حمل و نقل عمومی تهران شده بود، وضعیت پایتخت از نظر حمل و نقلی به کلی دگرگون می شد.

مهندس حقّانی با بیان این که با توجه به افزایش قیمت نفت در هر شبکه به 110 دلار در سال 90، درآمدهای نفتی دولت های نهم و دهم، دو و نیم برابر دوره قبل بود و این افزایش فوق العاده، می توانست به یک فرصت تاریخی تبدیل شود، تصریح کرد: متأسفانه شاهد یک فرصت سوزی تاریخی بودیم و نه تنها از محل دلارهای نفتی هیچ کمکی به توسعه حمل و نقل عمومی نشد، بلکه حقوق قانونی مردم تهران نیز از این محل پرداخت نشد.

وی با تأکید بر این که مردم تهران در واقع چوب اختلافات دولت با مدیریت شهری را خوردند، اضافه کرد: این در حالی است که دولت به موجب قانون موظف بود تا به توسعه حمل و نقل عمومی کمک کند و یارانه های لازم را به این منظور پرداخت کند که البته به وظایف خود عمل نکرد.

 

اولویت اول شهر تهران بهبود محیط زیست از طریق توسعه حمل و نقل عمومی است

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که شرکت واحد اتوبوسرانی به دلیل کمبود اتوبوس، در این شرایط چاره ای جز استفاده از اتوبوس های فرسوده ندارد، اظهار کرد: اتوبوس فرسوده، چابکی و کارآیی لازم در جا به جایی مسافر را ندارد، ضمن این که به دلیل افزایش میزان سوخت مصرفی، تأثیر بیشتری در تشدید آلودگی هوا بر جای می گذارد.

مهندس حقّانی با بیان این که بخش اعظم آلودگی هوای تهران به ناوگان وسایل نقلیه این کلان شهر اعم از خودروها و موتورسیکلت ها باز می گردد، تصریح کرد: البته سهم اتوبوس ها و تاکسی های آلاینده و فرسوده را نیز در این میان، نباید از نظر دور داشت و هر قدر وسایل نقلیه عمومی فرسوده تر باشند، میزان آلودگی که تولید می کنند بیشتر است.

وی در پایان با تأکید به در پیش بودن ماه های سرد سال که پدیده اینورژن یا وارونگی دما، آلودگی هوای تهران را تشدید     می کند، خاطرنشان کرد: اولویت اول شهر تهران، افزایش کیفیت محیط زیست از طریق کاهش آلودگی هواست و به این منظور، توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی وسایل نقلیه همگانی که به صورت مستقیم با وضعیت محیط زیست شهری و سلامت شهروندان سر و کار دارد، نزد مدیریت شهری از بالاترین اهمیت و بیشترین ضرورت برخوردار است.

 

منبع: خبرخودرو