دبیر انجمن صنفی CNG با اشاره به وضعیت افزایش نرخ کارمزد جایگاه های سی ان جی عمومی و خصوصی گفت: درخواست افزایش نرخ کارمزد جایگاه داران از سوی وزارت نفت به سازمان برنامه و بودجه جهت طرح در هیئت دولت ارسال شده اما تاکنون توسط سازمان برنامه به هیئت دولت ارسال نشده و همچنان در حال بررسی های کارشناسی است.
علیرضا پوررضا اظهار داشت: طبق پیشنهادی که از سوی هیئت محترم دولت و وزارت نفت مطرح شد برای جایگاه هایی که در بخش عمومی تاسیس شده اند افزایش 15 درصدی نرخ کارمزد و برای آن دسته از جایگاه هایی که با سرمایه گذاری و تجهیزات بخش خصوصی ایجاد شده اند افزایش 25 درصدی در نرخ کارمزد در نظر گرفته شده است که جهت تصویب پیش روی شورای اقتصاد قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر کارمزد فروش هر متر مکعب سی ان جی برای جایگاه های عمومی 700 ریال است که با افزایش 15 درصدی به 805 ریال افزایش خواهد یافت.
وی اذعان داشت: در جایگاه های بخش خصوصی هم اکنون به ازای فروش هر متر مکعب گاز سی ان جی 800 ریال کارمزد دریافت می شود که در صورت تصویب افزایش 25 درصدی، این رقم تا 1000 ریال در هر متر مکعب افزایش پیدا می کند.
دبیر انجمن صنفی سی ان جی در خصوص مصرف روزانه سی ان جی اظهار داشت: در حال حاضر مصرف روزانه حدود 20 میلیون متر مکعب است و نسبت به سال گذشته در حدود 3 درصد افزایش داشته است که می توان این امر را متاثر از کاهش اعمال شده در تابستان سال جاری دانست.
پوررضا در خصوص وضعیت کیفی جایگاه ها خاطرنشان کرد: وضعیت کیفی ارائه خدمات در جایگاهها به علت نبود طرح طبقه بندی جایگاه ها مانند بنزین مطلوب نیست.
وی با اشاره به کنترل تعداد جایگاه ها توسط سازمان استاندارد خاطرنشان کرد: هم اکنون سازمان استاندارد توانسته اند حدود 1450 جایگاه را مورد بررسی قرار دهد.
وی درخصوص جایگاه های فعال و غیر فعال سی ان جی تصریح کرد: در حال حاضرحدود 95درصد جایگاه های سی ان جی در کشور فعال است و مابقی به دلیل تعمیرات و نواقص فنی متوقف گردیده است. همچنین تعدادی از جایگاه ها به دلیل بدهی به شرکت ملی گاز، گاز آنها قطع شده است و دستور وزیر بر این است که حتی الامکان گاز هیچ جایگاهی بخاطر بدهی قطع نشود و پیگیری حقوقی برای وصول آنها صورت گیرد.
دبیر انجمن صنفی سی ان جی با اشاره به روند رشد جایگاه ها گفت: در حال حاضر روند رشد تعداد جایگاهها بعلت تغییر سیاست دولت مبنی بر واگذاری احداث جایگاه به بخش خصوصی و اندک بودن تمایل بخش خصوصی به سرمایه گذاری برای احداث جایگاه بسیار کند است.
پوررضا با اشاره به تعداد جایگاه های دو منظوره و تک منظوره اظهار داشت: هم اکنون تعداد 686 جایگاه دو منظوره و هزار و 591 جایگاه تک منظوره در کشور وجود دارد.
وی در خصوص احداث جایگاه سی ان جی خاطرنشان کرد: دولت قصد سرمایه گذاری برای احداث جایگاه را ندارد و میخواهد زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم کند. اما در این خصوص توفیق کامل نیافته است.
پوررضا در خصوص استفاده از گاز ال پی جی در سبد سوخت به جای سی ان جی گفت: سیاست دولت تاکنون این بوده است که بعلت فراوانی گاز طبیعی آنرا ترویج دهد بهمین جهت در سالهای گذشته جایگاه های ال پی جی را برچیده است. اما اکنون متاسفانه در قیمت گذاری اخیر مشاهده میکنیم که این سیاست رعایت نشده است و قیمت گذاری به نحوی است که استفاده از ال پی جی را بعنوان سوخت خودرو بیشتر ترغیب می کند از این رو باید دولت هرچه سریعتر در این خصوص تجدید نظر بعمل آورد.
منبع: خبرخودرو