رئیس اداره نظارت بر بیمه های خودرو دررابطه با وضعیت بیمه بدنه خودروهای فعلی اظهار داشت: بیمه بدنه از جنس بیمه نامه های اختیاری است که افراد برای حفاظت از اموال خود نسبت به تهیه آن اقدام می نمایند.
علی رشیدی در رابطه با روند تهیه بیمه بدنه خودرو عنوان کرد: بر اساس قانون بیمه بدنه افراد با پرداخت مبلغ معینی که بر اساس نوع خودرو تعیین می شود می توانند از خودروی خود نسبت به حوادث غیرمترقبه مانند تصادف، آتش سوزی و سرقت های کلی و جزئی محافظت نمایند.
وی در ادامه در رابطه با نحوه پرداخت خسارات بیمه بدنه خودروها تصریح کرد: این قبیل خسارات بر اساس نوع درخواست متقاضیان و بودجه ای که برای بیمه بدنه خودر در نظر می گیرند، به دو صورت خسارات اصلی و خسارات تبعی از سوی شرکت های بیمه پرداخت می شود.
وی افزود: با وجود مضایای قابل توجه بیمه بدنه، به دلیل اینکه این نوع بیمه اختیاری است و ضرورت قانونی برای تهیه آن وجود ندارد آمار بیمه بدنه خودروها به مراتب کمتر از بیمه شخص ثالث است.
وی همچنین در رابطه با شرایط تخفیفات بیمه بدنه خودرو، اظهار داشت: بیمه مرکزی ایران در رابطه با بیمه بدنه خودروها با در نظر داشتن این مسئله که بیمه های بدنه اختیاری هستند، بر اساس آئین نامه 81 شرایط این نوع بیمه و تعرفه نرخ های آن با توجه به ضریب خسارات از سوی شرکت های بیمه گذار اعلام می گردد.
وی افزود: شرکت های بیمه گذار پس از تعیین نرخ بیمه خود و اخذ تاییدیه از بیمه مرکزی موظفند که بر اساس نرخ های مصوب اقدام به واگذاری تسهیلات بیمه بدنه نمایند.
وی خاطر نشان کرد: این اقدام که با عنوان آزاد سازی تعرفه بیمه از سوی بیمه مرکزی شکل گرفته است در واقع بیانگر آن است که هیچ گونه دخالتی در رابطه با تعرفه های بیمه بدنه از سوی بیمه مرکزی صورت نمی گیرد و شرکت های بیمه بر اساس میزان پوشش دهی حوادث احتمالی نرخ های متفاوتی را از دارندگان خودرو دریافت می نمایند.
رئیس اداره نظارت بر بیمه های خودرو اذعان داشت: اینکه شرکت های بیمه چه تخفیفات و تسهیلاتی را برای افراد در نظر می گیرند از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است اما عموما امتیازات ناشی از بیمه شخص ثالث هر خودرو در تخفیفات بیمه بدنه نیز تاثیر گذار است.
وی افزود: البته در ارائه تسهیلات بیمه بدنه بعضا نوع خودرو و صفر بودن آن نیز مد نظر قرار داده می شود.
منبع: خبرخودرو