printlogo

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ:
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اشاره به توقیف خودروهای دارای سرنشین بدحجاب و بدپوشش، گفت: ۳۰ هزار خودرو با تخلفات حادثه‌ساز توقیف شدند.
کد خبر : 7501
تاریخ انتشار : 11 شهریور 1394 14:44:00

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اشاره به توقیف خودروهای دارای سرنشین بدحجاب و بدپوشش، گفت: ۳۰ هزار خودرو با تخلفات حادثه‌ساز توقیف شدند.

سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به برخورد با تخلفات حادثه‌ساز شبانه اشاره و اظهارداشت: در 6 ماهه دوم نیز این طرح را با قوت ادامه خواهیم داد چرا که در بحث برخورد با تخلفات حادثه‌ساز، دور دور کردن‌ها و تخلفات خودروهای سنگین رضایت و اقبال مردمی را شاهد بوده‌ایم.

سردار حسینی به طرحی که اخیراً با دستور سردار ساجدی‌نیا شروع شده پرداخت و تصریح کرد: طرح مشترکی بین راهور و پلیس انتظامی و یگان امداد برقرار شده برای گشت‌های شبانه و برخورد با تخلفات شبانه که این طرح تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی گفت: فرقی نمی‌کند تخلف حادثه‌ساز یا دور دور کردن‌ها در چه نقطه‌ای رخ دهد و پلیس با افرادی که با نظم و اسایش و امنیت مردم بازی کرده و آن را دستخوش اقدامات خود کنند برخورد قانونی خواهد کرد.

این مقام ارشد راهور فاتب در مورد بد پوششی و کشف حجاب در خودروها اظهارداشت: هر اقدامی که با هنجارهای اجتماع در تضاد باشد به عنوان ایجاد مزاحمت و بر هم زدن نظم عمومی از طرف پلیس تلقی شده و برخورد قانونی با آن خواهد شد.

سردار حسینی در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه ماموران پلیس راهور در مواجهه با بدپوششی و کشف حجاب در خودروها چه اقدامی را انجام خواهند داد، اظهارداشت: مأموران پلیس راهور نه تنها تذکر داده بلکه خودروی فوق را به پارکینگ منتقل خواهند کرد.

وی افزود: فعلاً جریمه نقدی برای این موارد تعیین نشده اما بعد از توقیف، پرونده به پلیس امنیت رفته و این افراد به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

این مقام ارشد راهور فاتب تعداد خودروهای توقیف شده به دلیل تخلفات حادثه‌ساز را در 4 ماهه اول امسال را بالغ بر 30 هزار خودرو عنوان و خاطرنشان کرد: این تعداد خودرو به دلیل تخلفات حادثه‌ساز به پارکینگ منتقل شدند.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در نشست خبری با اصحاب رسانه به تمهیدات پلیس برای ‌آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت و گفت: تمهیداتی از سوی تمام سازمان‌هایی که در بحث ترافیک و حمل‌ونقل مسئولیت دارد انجام شده که مهمترین هماهنگی در بحث سرویس مدارس است که از 3-4 ماه گذشته جلساتی در این رابطه برگزار شده است.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان این مطلب که در یکی از جلسات برچسب سرویس مدارس رونمایی شد، تصریح کرد: قطعاً با هماهنگی‌های انجام شده سال تحصیلی پیش‌رو با یک روش کنترلی و نظارتی دقیق‌تری نسبت به سال گذشته آغاز خواهد شد و خودروهای واجد شرایط برای سرویس مدارس با الصاق این برچسب کار جابجایی دانش‌آموزان را انجام خواهند داد.

این مقام ارشد راهور فاتب شرایط ویژه و خاصی را برای خودروهای سرویس مدارس و رانندگان آن عنوان و بیان داشت: خودروهای مذکور باید دارای معاینه فنی، بیمه‌نامه شخص ثالث، بیمه‌نامه سرنشین و همچنین فاقد هر گونه عیب و نقص فنی نیز باشند.

سردار حسینی ادامه داد: راننده خودروی سرویس مدارس که از ما کارت صلاحیت را دریافت می‌کنند باید حداقل 23 سال سن داشته باشند و حتماً از بین افراد متأهل انتخاب شده باشند؛ همچنین دارای گواهی سلامت و گواهی سوءپیشینه باشد.

وی به خانواده‌ها و مدیران مراکز آموزشی توصیه کرد که به جز این مجرای قانونی و دستورالعمل صادر شده برای سرویس مدارس از افراد و خودروهای غیرمجاز استفاده نکنند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ به بحث نرخ مصوب سرویس مدارس پرداخت و گفت: شورای شهر نرخ مصوب سرویس مدارس را تعیین و ابلاغ کرده بود و رعایت این نرخ یکی از الزاماتی است که پلیس نیز موظف به کنترل آن است.

سردار حسینی تأکید کرد: از 20 شهریور اجرای هر گونه عملیات امدادی در سطح معابر عمومی تهران ممنوع است.

این مقام ارشد راهور فاتب به استفاده از کلیه توان پلیس راهور اعم از انسانی و تجهیزات برای شروع هر چه بهتر سال تحصیلی جدید پرداخت و گفت: در نقاطی که مراکز آموزشی وجود دارد علی‌الخصوص مناطقی که مجتمع‌های آموزشی در آنها قرار دارند حداقل تا 15 مهر نسبت به استقرار عوامل راهور اقدام خواهد شد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ به پیش‌بینی افزایش ترافیک 20 درصدی در این ایام پرداخت و تصریح کرد: یکی از نکات مهم در این زمینه روشن شدن تکلیف سرویس مدارس از روز اول است چرا که بخش قابل توجهی از ترافیک روزهای ابتدایی مهر ماه به واسطه جابجایی دانش‌آموزان توسط خودروهای شخصی و والدین است که ما انتظار داریم با هماهنگی‌های لازم ان‌شاءالله از اول مهر ماه دانش‌آموزان عمدتاً با سرویس مدارس جابجا شوند.

سردار حسینی به همکاری پلیس راهور با یگان‌های انتظامی و امدادی پرداخت و گفت: طرحی برای برخورد با مزاحمت‌های برخی موتورسواران در محدوده دبیرستان‌ها و مدارس دخترانه اجرا خواهد شد چرا که حفظ امنیت روانی جامعه جزو اولویت‌های جبهه پلیس است.

وی با بیان این مطلب که سال گذشته خوشبختانه کمترین مشکل را در زمینه سرویس مدارس داشته‌ایم و هیچ تصادفی گزارش نشده است، اظهار داشت: بین 10 تا 15 درصد از خودروها و سرویس‌های مدارس فاقد مجوز بودند که از این تعداد آمار قابل توجهی از آنها به دلیل کسری مدارک و نداشتن ضوابط موفق به دریافت کارت صلاحیت نشده بودند و می‌توان گفت که سال گذشته حداکثر 15 درصد سرویس‌های مدارس غیرمجاز بوده‌اند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ کنترل سرویس مدارس را به صورت رندومی دانست و گفت: شهروندان می‌توانند با شماره 1888 شکایت‌های خود را در مورد سرویس مدارس اعلام کنند و همچنین شماره تماس 110 نیز می‌تواند منتقل‌کننده شکایات مردم در این زمینه باشد.

سردار حسینی تاکسیرانی را به عنوان تنها مرجع قانونی در امر سرویس مدارس معرفی و تصریح کرد: پیش‌بینی ما طبق آخرین آمار نیاز به 15 هزار خودرو برای سرویس مدارس است که طبق آخرین آمار حدود 9 هزار خودرو تعیین تکلیف شده‌اند و تقریباً 70 درصد کل کارها انجام شده و آماده دریافت برچسب هستند و بقیه نیز حداکثر تا هفته اول مهر ماه تعیین تکلیف می‌شوند.

این مقام ارشد راهور فاتب در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر استفاده از آژانس‌ها به عنوان سرویس مدارس از سوی مراکز آموزشی اظهار داشت: ما فقط تاکسیرانی را به عنوان مرجع قانونی می‌شناسیم و پیمانکاران شخصی نیز باید حتماً از کانال تاکسیرانی انجام شوند.

وی تأکید کرد: الزاماً ایاب و ذهاب دختران دبیرستانی و دبستانی باید توسط خانم‌ها انجام شود که این امر لازم‌الاجراست و اگر غیر آن باشد پلیس راهور با آنها برخورد کرده و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد کرد

سردار حسینی ادامه داد: پلیس با خودروهایی که بدون مجوز لازم در سطح شهر تهران اقدام به جابجایی دانش‌آموزان کنند برخورد خواهد کرد و قطعاً خودرو به پارکینگ منتقل شده و به مدیر مرکز آموزشی تذکر داده می‌شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ میزان جریمه نقدی برای خودروهای سرویس مدارس غیرمجاز را 40 هزار تومان اعلام کرد و گفت: علاوه بر این میزان جریمه نقدی از ادامه فعالیت آن خودرو نیز جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: جابجایی دانش‌آموز توسط ولی هیچ محدودیتی ندارد.

این مقام ارشد راهور فاتب به حضور همه مدیران پلیس راهور در شروع سال تحصیلی در یکی از مدارس حوزه استحفاظی مربوطه اشاره و بیان داشت: مدیران پلیس راهور با حضور در یکی از مدارس حوزه استحفاظی خود زنگ آغاز شروع سال تحصیلی را به صدا در خواهند آورد که این امر به عنوان یکی از اقدامات مؤثر در جهت تعامل پلیس با دانش‌آموزان و همچنین ارتقای فرهنگ ترافیکی تلقی خواهد شد.

سردار حسینی در مورد تردد خودروهای سرویس مدارس در محدوده زوج و فرد، گفت: تنها خودروهایی حق تردد در این منطقه را دارند که دارای مجوز باشند در غیر این صورت 20 هزار تومان جریمه خواهند شد و سرویس‌های مدارس می‌توانند فقط در بازه زمانی صبح و ظهر در این محدوده تردد کنند.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فاتب در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه به طرح‌های ویژه پلیس در 6 ماهه دوم سال پرداخت و اظهار داشت: 4 طرح به صورت پررنگ در دستور کار پلیس قرار دارد که از جمله آنها کنترل تخلفات سرویس‌های مدارس است.

رئیس پلیس راهور فاتب تصریح کرد: برخورد با تخلفات ساکت (هر نوع توقف غیرمجاز در سطح شهر)، برخورد با وسایل نقلیه دودزا با توجه به بحث وارونگی هوا در 6 ماهه دوم و همچنین کنترل معاینه فنی خودروها از جمله این طرح‌هاست که در اولویت بالاتری قرار دارد.

سردار حسینی به اعمال قانون تخلفات رانندگان سرویس مدارس اشاره و بیان داشت: اعمال قانون در مورد تخلفات این دسته از رانندگان و درج تخلفات آنها در سوابق از جمله دیگر طرح‌های پلیس است و اگر راننده‌ای تخلفات حادثه‌سازی چون سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز و عدم رعایت حق تقدم را مرتباً تکرار کند برای سومین بار کارت صلاحیت این فرد باطل شده و دیگر نمی‌تواند راننده سرویس مدارس شود.

وی به موتورسواران پرداخت و گفت: موتورسیکلت از جمله وسایلی است که غالباً‌ مورد گلایه مردم است که در 6 ماهه دوم بحث برخورد با تخلفات موتورسواران به صورت پررنگ در دستور کار پلیس راهور قرار خواهد داشت.

رئیس پلیس راهور فاتب 4 تخلف مدنظر در حوزه موتورسیکلت‌ها را عبور از محل غیرمجاز، عدم رعایت سرعت مجاز و عدم رعایت قوانین مربوط به گذرگاه‌های عابر پیاده عنوان کرد و افزود: عدم استفاده از کلاه ایمنی نیز از جمله دیگر مواردی است که قطعاً با راکبین موتورسوار در این مورد نیز برابر مقررات برخورد می‌شود.

این مقام ارشد راهور به دوربین‌های زوج و فرد پرداخت و گفت: در روزهای اولی که این دوربین‌ها نصب شده بود 200 هزار ورود غیرمجاز را در طول روز شاهد بودیم که این میزان کمتر شده و پیش‌بینی می‌شود به زیر 50 هزار در شبانه‌روز کاهش یابد.

سردار حسینی به آمار 4 ماهه اول امسال از سوی پزشک قانونی اشاره کرد و اظهار داشت: بر طبق این آمار 192 نفر از شهروندان تهرانی در اثر تصادف فوت کردند که این عدد نسبت به سال گذشته کاهش 13 نفر و معادل 6 درصد را نشان می‌دهد.

وی گفت: از این تعداد 56 نفر معادل 29 درصد موتورسوار و 21 نفر خودروسوار و 91 نفر هم که معادل 47 درصد می‌شود عابران پیاده بودند که 167 نفر معادل 87 درصد مرد و 25 نفر معادل 13 درصد زن بودند.

رئیس پلیس راهور فاتب تصریح کرد: پلیس راهور تهران بزرگ طی 5 سال متوالی کاهش را در این زمینه شاهد بوده است و ان‌شاءالله تا پایان سال 94 نیز کاهش فوت شهروندان تهرانی به واسطه تصادفات رانندگی را شاهد باشیم.

این مقام ارشد راهور در مورد برخورد پلیس با افراد یا سازمان‌هایی که فضای مقابل سازمان خود را به عنوان پارکینگ شخصی تلقی می‌کنند، اظهار داشت: هیچ فرد، صنف، سازمان یا ارگان حق تصرف معابر عمومی را به عنوان جای پارک یا پارکینگ خصوصی ندارد و از آنجایی که معابر حریم عام محسوب می‌شود این کار تخلف است و جنبه جرم پیدا می‌کند و پلیس نسبت به تذکر به آن فرد یا واحد صنفی اقدام می‌کند و در صورتی که تذکر جواب نداد به مرجع قضایی معرفی می‌شود و شهروندان می‌توانند این گونه موارد را با شماره 1888 به شهرداری یا 110 به پلیس اعلام کنند.

سردار حسینی به عکس این مطلب نیز پرداخت و گفت: هر گونه توقف در جلوی درب پارکینگ‌ها یا هر مکانی که منجر ب سد معبر شود خلاف است و 30 هزار تومان جریمه دارد.

وی با بیان این مطلب که طرح LEZ مصوبات لازم را در جلسات و کمیسیون‌های مختلف گرفته است، بیان داشت: ما موظف به اجرای مصوبات قانونی هستیم و این طرح مصوبه را دارد و به عنوان یک طرح زیست محیطی در شهری مثل تهران برای بیرون‌رفت از شرایط نامناسب زیست محیطی ناشی از ترافیک می‌تواند کمک‌کننده باشد.

رئیس پلیس راهور فاتب در مورد خودروهایی با پلاک معلولین که مبادرت به مسافرکشی می‌کنند، اظهار داشت: پلیس راهور هیچ دخالت و وظیفه‌ای در قبال پلاک و شماره‌گذاری خودروها ندارد اما متأسفانه شاهدیم که استفاده از خودروهایی با پلاک معلولان برای اموراتی که قانونگذار از آن منع کرده انجام می‌شود

وی تأکید کرد: قانونگذار برای این گونه افراد محدودیت خاصی اعمال کرده و گواهینامه آنها نیز به طور ویژه و با قید شرایط خاص است و راننده این دست خودروها نمی‌توانند در آژانس، تاکسیرانی و حتی به عنوان سرویس مدارس فعالیت کنند که این امر از جمله مواردی است که ساماندهی‌اش به واسطه اقدامات بین‌شهری انجام می‌شود و بهزیستی نیز باید در این جا ایفای نقش کند.

رئیس پلیس راهور فاتب در پاسخ به سؤالی در مورد دستی کردن چراغ‌های راهنمایی هوشمند در مواقع حضور، گفت: یک هفته است که یک تیم مشترک از پلیس و شهرداری ایجاد شده که این تیم تمام تقاطع‌هایی را که با سیستم هوشمند فعالیت می‌کنند رصد می‌کند تا حتی‌الامکان هیچ کنترل دستی انجام نشود چرا که باید سازوکاری اندیشیده شود تا عملاً نیاز به سیستم دستی نباشد.

این مقام ارشد راهور به افزایش تصادفات در شهریور ماه پرداخت و خاطرنشان کرد: با توجه به ایام پایانی شهریور ماه و آغاز خریدهای دانش‌آموزی از شهروندان تقاضا می‌شود با صبر و حوصله در سطح شهر توقف کنند.

 

منبع: فارس