printlogo

مدیرکل حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها که به نمایندگی از وزارت کشور در کمیته حمل و نقل و ترافیک شهرهای آسیایی حضور یافته بود و سخن می‌گفت، اعلام کرد: 57 میلیون نفر از جمعیت 79 میلیون نفری ایران، شهرنشین هستند که 8 و نیم میلیون در تهران و مابقی آن‌ها در یک هزار و 242 شهر دیگر کشور پهناورمان زندگی می­کنند.
کد خبر : 7412
تاریخ انتشار : 08 شهریور 1394 13:37:00

مدیرکل حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها که به نمایندگی از وزارت کشور  در کمیته حمل و نقل و ترافیک شهرهای آسیایی حضور یافته بود و سخن می‌گفت، اعلام کرد: 57 میلیون نفر از جمعیت 79 میلیون نفری ایران، شهرنشین هستند که 8 و نیم میلیون در تهران و مابقی آن‌ها در یک هزار و 242 شهر دیگر کشور پهناورمان زندگی می­کنند.

دکتر امیر جعفرپور افزود: در ساختار مدیریتی ایران، وزارت راه و شهرسازی، مدیریت راه‌های برون‌شهری و شهرداری‌ها، مدیریت راه‌های درون‌شهری را بر عهده دارند و پلیس راهنمایی و رانندگی نیز به عنوان مجری قانون، عهده‌دار اجرای قوانین و مقررات ترافیکی در شهرها و جاده‌هاست.

وی با اشاره به این که در حال حاضر 16 میلیون دستگاه خودروی سواری و علاوه بر آن میلیون‌ها دستگاه موتورسیکلت در کشورمان در حال تردد هستند، اظهار کرد: قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت که در سال 2007 مورد تصویب قرار گرفت، جایگزین خودروهای استاندارد و نو به جای خودروهای آلاینده و فرسوده و نیز استفاده از سوخت‌های مرکب همچون گاز و سی‌ان‌جی به جای بنزین و گازوییل را مورد توجه قرار داد.

جعفرپور با بیان این که در حال حاضر ایران با دو میلیون دستگاه خودرو سی‌ان‌جی حرکت می‌کنند، اولین و پیشروترین کشور جهان در استفاده از این سوخت است، تصریح کرد: خودروهایی که از سوخت‌های با آلایندگی کمتر استفاده می‌کنند، باید به تدریج جای خودروهایی که با سوخت‌های آلاینده فسیلی کار می­کنند را بگیرند.

وی با اشاره به این که بودجه حمل و نقل درون ‌شهری در کشورمان سالانه 4 میلیارد دلار و حمل و نقل برون شهری نیز سالانه 6 میلیارد دلار است، اظهار کرد: هم اکنون در شهرهای کل کشور، 12 هزار دستگاه تاکسی ون، 300 هزار دستگاه تاکسی، 30 هزار دستگاه مسافربر شخصی تحت نظارت و نیز 34 هزار دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس در قالب ناوگان حمل و نقل شهری در اقصی نقاط کشور، مشغول خدمات‌رسانی به شهروندان هستند.

جعفرپور با بیان این که گسترش چشمگیر ایستگاه‌ها و خطوط مترو در تهران، متروی این کلان­شهر را به الگوی موفق احداث مترو برای 8 کلان شهر دیگر ایران تبدیل نموده، تصریح کرد: هم اینک عملیات اجرایی ساخت مترو، علاوه بر تهران، در شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز با جدیت در دست پیگیری است.

مدیرکل حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌‌ها در پایان با تأکید بر این که حرکت به سمت خصوصی سازمان در خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی در شهرهای کشور در دستور کار این سازمان قرار دارد، خاطرنشان کرد: متعهد شده‌ایم تا 60 درصد ناوگان حمل و نقل شهری را خصوصی‌سازی کنیم که البته تاکنون نسبت به واگذاری 30 درصد ناوگان به بخش خصوصی اقدام کرده‌ایم.

 

منبع: خبرخودرو