printlogo

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت : متاسفانه ابهام در مذاکرات بلای جان بازار سرمایه شده است.
کد خبر : 5835
تاریخ انتشار : 28 خرداد 1394 11:39:00

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت : متاسفانه ابهام در مذاکرات بلای جان بازار سرمایه شده است.

کیوان شیخی افزود : علی رغم اینکه شاخص سهام شرکتها در اوایل هفته روند رو به رشدی داشت اما متاسفانه طی دیروز و امروز شاخص ها سهام شرکتها بیشترین روند منفی را داشته است .

وی گفت : در هفته جاری سهام شرکتهای خودرویی دو سه ابتدای هفته روند مثبتی داشت و مجددا به حالت اول و حتی پایین تر از آن بازگشت لذا با توجه به ابهام موجود در اقتصاد کشور نمی توان هیچ حساب و کتابی را در این ارتباط پیش بینی کرد.

وی با توجه به روند منفی بازار سهام شرکتهای خودرویی خاطر نشان کرد : بازده کل سهام شرکتهای خودرویی در این روزها منفی بوده است و متایفانه معاملات پایینی را همچون دو ساه ماه اخیر در این بخش  شاهد بوده ایم.

وی تصریح کرد : با این وجود بالاترین حجم و ارزش معاملات در این روزها مربوط به شرکتهای خودرویی بوده است اما با توجه به اینکه بورس روند منفی داشته سهام شرکتهای خودرویی نیز چنین شرایطی را داشته است.

این فعال بازار بورس با توجه به تاثیر مذاکرات بر وضعیت بازار بورس گفت : متاسفانه اخبار ضد و نقیض مذاکرات هسته ای جریان سرمایه گذاری را دچار مشکل کرده و بلای جان اقتصاد کشور شده است.

شیخی افزود : قطعا مذاکرات هسته ای معجزه ای نیست که بخواهد اتفاق بیفتد  بلکه یک رویداد سیاسی اجتماعی است که مثل همه رویدادهای دیگر اتفاق می افتد بنابراین انتظار می رود که سرمایه گذاران و سهامداران در این شرایط کمی تحلیلی تر عمل کنند.

وی گفت : در شرایطی فعلی مسئولین ، سهامداران و سرمایه گذاران و حتی شرکت های بورسی گیج شده اند و معتقدند که  رفتار امروز بازار سرمایه نه در شان اقتصاد ملی است و نه زیبنده شرکتهایی که سودآوری بسیار مناسبی را دارند به طوری که این جریان هر روز موجب افت سهام شرکتها در بورس می شود.

وی تصریح کرد : متاسفانه چند ماه است که هیچ تحلیلی بر بازار سرمایه حاکم نیست به طوری که بر اساس جو شایعات خودروسازان خرید و فروش انجام می دهند و خبرگزاری ها نیز همواره از سوی افراد مطلع گمانه زنی می کنند که فلان اتفاق در مذاکرات هسته ای رخ داده است و این می تواند شوک مثبت یا منفی را در بازار سرمایه وارد کند .

وی تاکید کرد :  توصیه ما همیشه به سهامداران این بوده است که فارغ از بحث مذاکرات و اخبار منتشره هسته ای ، بنیه شرکتها را بررسی کنند حتی با فرض شکست مذاکرات هسته ای ، مگر در شرکتهای بورسی تخته می شود که سهامداران به این  شکل هیجانی رفتار می کنند؟ بالطبع زمانی که اخبار مثبت مذاکرات هسته ای چنان سرمایه گذاران هیجانی می شوند و صف های خرید تشکیل می شود که به نظر می رسد که سود اوری شرکتها قرار است دهها برابر شود.

وی گفت : به هر جهت مذاکرات چه روند مثبت و یا منفی داشته  باشد به نظر می رسد تاثیری آن بر بازار سرمایه بیشتر از 10 تا 15 درصد بیشتر نخواهد بود لذا باید به صورت منطقی رفتار کنند و بنیه و سود آوری شرکتها را بررسی کنند .

 

منبع: خبرخودرو