printlogo

وال‌استریت‌ژورنال خبر داد
روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» در گزارشی با اشاره به نزدیک بودن ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای، از برنامه‌ریزی شرکت‌های بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری در ایران در صورت لغو تحریم‌ها خبر داده است.
کد خبر : 552
تاریخ انتشار : 11 تیر 1393 12:23:00

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» سه‌شنبه در گزارشی به قلم «جی سالومون» از برنامه‌ریزی شرکت‌های نفتی و خودروسازی خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران در صورت لغو تحریم‌ها، خبر داد.

در ابتدای این گزارش که در آستانه آغاز دور تازه مذاکرات هسته‌ای منتشر شده، آمده است: «یکسال پیش، شاید اتاق بازرگانی رئیس‌جمهور ایران در ماه میزبان حتی یک هیئت تجاری هم نبود، آن هم به واسطه هراس (شرکت‌ها) از نقض تحریم‌های اقتصادی. اما این روزها، «غلامحسین شافعی» (رئیس اتاق بازرگانی) تقریبا هر روز پذیرای هیئت‌های تجاری از کشورهای مختلف خاورمیانه، آسیا و آمریکای لاتین بوده و به پایتخت‌های اروپایی هم سفر می‌کند.»

شافعی در مورد اوضاع این روزهای ایران به وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید: «شرایط جدیدی را در داخل داریم و نگاه خارجی نیز تغییر کرده است. الان مزیت‌ خوبی در اقتصادمان داریم.»

غول‌های بازار انرژی نظیر «توتال» و «رویال داچ شل» همچنین خودروسازانی مانند «پژو سیتروئن» و بنگاه‌های مالی بزرگی مثل «دویچه بانک» و «رنسانس کپیتال» روسیه از جمله شرکت‌هایی هستند که به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، در جلسات معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران، شرکت کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، در حالی که مذاکرات هسته‌ای به روزهای پایانی ضرب‌الاجل 6 ماهه خود نزدیک می‌شود، «شرکت‌های بین‌المللی در حال جمع‌آوری اطلاعات، ملاقات با شرکای ایرانی احتمالی و یافتن جایگاه» برای زمانی هستند که تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران، پایان یابد.

این گزارش می‌افزاید: «آن‌ها جذب بازاری شده‌اند که با داشتن حدود 80 میلیون جمعیت که اغلب آن‌ها زیر 30 سال، تحصیل‌کرده و مطلع نسبت به فناوری‌های روز هستند، می‌تواند بزرگترین بازار خاورمیانه باشد. همین‌طور پتانسیل‌های بخش انرژی ایران دیگر عامل جذب این شرکت‌هاست. این کشور چهارمین منابع بزرگ تائید شده نفتی و دومین ذخایر تائید شده گازی را در اختیار دارد.»

با این وجود، توافق هسته‌ای تنها به لغو تحریم‌های مرتبط با این پرونده منجر می‌شود و تحریم‌هایی که به بهانه‌های دیگر نظیر مسئله حقوق بشر اعمال شده‌اند، همچنان پابرجا خواهند ماند. همین امر موجب می‌شود تا شرکت‌های آمریکایی حتی بعد از توافق هسته‌ای نیز برای ورود به بازارهای ایران با محدودیت مواجه باشند.