printlogo

چراغ سبز صنعت خودروی داخلی به غول های آمریکایی؛
معاون وزیر صنعت، با بیان اینکه منعی برای ورود خودروسازان آمریکایی به صنعت خودروی ایران وجود ندارد، در عین حال، 7 پیش شرط شراکت ایرانی-آمریکایی را اعلام کرد.
کد خبر : 4975
تاریخ انتشار : 13 اردیبهشت 1394 14:15:00

معاون وزیر صنعت، با بیان اینکه منعی برای ورود خودروسازان آمریکایی به صنعت خودروی ایران وجود ندارد، در عین حال، 7 پیش شرط شراکت ایرانی-آمریکایی را اعلام کرد. 

معاون وزیر صنعت، با بیان اینکه منعی برای ورود خودروسازان آمریکایی به صنعت خودروی ایران وجود ندارد، در عین حال، 7 پیش شرط شراکت ایرانی-آمریکایی را اعلام کرد. محسن صالحی‌نیا در خصوص مذاکره خودروسازان آمریکایی با خودروسازان ایرانی گفت: اصولا وزارت صنعت، معدن و تجارت سیاست‌گذار این بخش است و شرکت‌های خودروساز داخلی بر اساس سیاست‌هایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت سیاست‌گذاری می‌شود، باید با خودروسازان آمریکایی مشارکت داشته باشند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه منعی برای همکاری خودروسازان ایرانی با خودروسازان آمریکایی وجود ندارد، افزود: در این همکاری مشترک، باید ۷ پیش‌شرط اعم از همکاری مشترک، ایجاد و توسعه واحدهای صنعتی، سرمایه‌گذاری، ایجاد پلت فرم و طرح توسعه آن، عمق‌بخشی ساخت داخل و استفاده از توانمندی قطعه‌سازان داخلی در رابطه با توسعه صنعت خودرو رعایت شود. اگر شرکت‌های خودروساز بتوانند براساس این سیاست‌ها مذاکراتی را با شرکت‌های مختلف دنیا چه آمریکایی و چه غیرآمریکایی داشته باشند، منعی برای شراکت وجود ندارد. در واقع حضور شرکت‌هایی که اصولا از نظر قواعد ایران بتوانند مراوده صنعتی و تجاری داشته باشند، بلامانع است و در تجارت خارجی کشور نیز جایی که همکاری با شرکت‌های آمریکایی منع شده باشد، وجود ندارد.

پیش از این، محمدرضا نجفی‌منش، عضو شورای سیاستگذاری خودرو، با بیان اینکه خودروسازان آمریکایی رایزنی‌هایی را با خودروسازان و مسوولان ایرانی برای حضور در بازار خودروی ایران انجام داده اند، گفته بود: هر حضوری که باعث ارتقای تکنیک و مجهز شدن خودروسازان ایرانی به تکنولوژی روز شود، بسیار مناسب به نظر می‌رسد و ایران از آن استقبال می‌کند، این در حالی است که قراردادها باید به سرمایه‌گذاری مشترک و صادرات بیانجامد. نکاتی در مورد عقد قرارداد با خودروسازان آمریکایی حتما لحاظ خواهد شد که نمونه آن، منافع ملی باید در این قراردادها لحاظ شود و صنعت داخلی باید در یک قرارداد جوینت ونچر «برد- برد»، تولید مشترک با خودروساز آمریکایی داشته و بخشی از تولیدات را صادر کند. شرکت های آمریکایی برای حضور و سرمایه‌گذاری در بازار ایران ابراز علاقه کرده‌اند و منتظرند تا بیانیه لوزان به یک توافق‌نامه تبدیل شوند و به بازار ایران ورود کنند. 

 

- برندهای آمریکایی آماده حضور در نمایشگاه 

در همین چارچوب طبق اعلام یکی از شرکت های وارد کننده خودرو قرار است خودروهای آمریکایی جنرال‌موتورز و برندهایی چون کرایسلر، شورلت، جی.ام.‌سی و بیوک به ایران وارد شوند. در این زمینه گویا این خودروها شامل دو نوع جیپ و برندهایی چون کرایسلر، شورولت، جی.ام.‌سی و بیوک است که هم‌اکنون در حال ورود به گمرک مرز ارس است. گفتنی است در همین چارچوب شنیده می شود قرار است نمایشگاه‌هایی از این خودروها ظرف یک تا دو ماه آینده در تهران برگزار شود. شایان ذکر است تمام این خودروها با پلاک ایران و نه پلاک موقت عرضه خواهند شد.

 

- ورود ماشین‌های آمریکایی کذب است 

در حالی که صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از بلامانع بودن واردات خودروهای آمریکایی حرف به میان آورده و نجفی منش، عضو شورای سیاستگذاری خودرو خبر مذاکره با شرکت های آمریکایی و ابراز علاقه آنها را اعلام می کند، معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت به این مساله واکنش نشان داده و آن را تکذیب می کند. ساسان خدایی در این زمینه گفت: تاکنون حتی یک مورد گواهی فعالیت نمایندگی از شرکت‌های آمریکایی ثبت نشده است که این موضوع مربوط به واردات خودروهای آمریکایی هم می‌شود. ممکن است خودروهای آمریکایی وارد مناطق آزاد کشور شده باشند اما موردی مبنی بر واردات رسمی خودروهای آمریکایی به خاک اصلی نداشته‌ایم. طبق قانون، ما فقط اجازه واردات مستقیم از رژیم اشغالگر قدس را نداریم و در مورد سایر کشورها منع قانونی وجود ندارد. در مورد آمریکا نیز اگرچه رابطه تجاری مستقیم شاید چندان وجود نداشته باشد، اما کالاهای تجهیزات پزشکی به صورت مستقیم از این کشور وارد ایران می‌شوند. در همین حال قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آغاز واردات خودروهای آمریکایی به ایران ابراز بی اطلاعی کرد. مسعود موحدی با اشاره به این‌که گزارشی درباره واردات خودروهای آمریکایی به ایران نشنیده‌ است، گفت: واردات کلیه خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی.سی چه آمریکایی و چه غیر آمریکایی ممنوع است.

 

منبع: موج