printlogo

یک کارشناس صنعت خودرو گفت : نهایی شدن توافقات بر کلیه صنایع من جمله صنعت خودرو تاثیر گذاشته و زمینه و بستر خوبی را به لحاظ کمی و کیفی در این صنایع فراهم خواهد نمود.
کد خبر : 4709
تاریخ انتشار : 30 فروردین 1394 10:48:00

یک کارشناس صنعت خودرو گفت : نهایی شدن توافقات بر کلیه صنایع من جمله صنعت خودرو تاثیر گذاشته و زمینه و بستر خوبی را به لحاظ کمی و کیفی در این صنایع فراهم خواهد نمود.

احمدیان افزود :  صنعت خودرو با نهایی شدن توافقات می تواند با کشورهای پیشرو جوینت ونچر شود و در نهایت سهم بالایی از بازار داخل و خارج را جذب نماید.

وی با اشاره به افزایش حضور خودروهای خارجی در بازار داخل تاکید کرد : متاسفانه امروز بازار داخل بواسطه افزایش تقاضای خودروهای  وارداتی از دست تولیدکنندگان داخلی خارج شده است و شاهد حضور خودروهای زیادی با برندهای کره ای و ژاپنی در بازار ایران هستیم البته قیمت های بالایی که در این بخش از خودروها وجود دارد که بواسطه تعرفه هایی که اختصاص یافته و پرداخت می شود .

وی گفت : در صورت نهایی شدن توافقات و رفع تحریم ها ، پیش بینی می شود نرخ ارز کاهش یافته و  بازار محصولات خارجی در داخل  گرم تر شود و کالای داخلی نتواند با خودروهای وارداتی رقابت نماید.

وی با تاکید بر کاهش سود تسهیلات بانکی در راستای ایجاد فضای رقابت پذیری در صنعت خودرو گفت : قطعا در شرایط کنونی که نرخ تورم کاهش یافته و باید نرخ بهره تسهیلات در داخل همانند آنچه که در دنیا اعمال می شود کاهش یابد تا امکان رقابت با تولیدات خارجی پس از تحریم ها فراهم شود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد : تولید زمانی اقتصادی است که سود تسهیلات بانکی کاهش یافته و نرخ دلار رقمی باشد که تولید کننده داخلی با محصولات خارجی امکان رقابت داشته باشد. 

احمدیان همچنین با هرگونه افزایش تعرفه برای مقابله با واردات در شرایط پس از تحریم  مخالفت کرد و افزود : در صورت فراهم شدن شرایط و رفع تحریم ها برای کنترل بر واردات به جای افزایش تعرفه ، ضرورت دارد تا شرکت های داخلی شرایط را برای جوینت ونچرشدن و سرمایه گذاری مشترک با شرکتهای خارجی فراهم نمایند تبعا این روند همکاری بر قیمت محصولات مشترک تاثیر خواهد گذاشت و قطعا در این زمان محصول تولیدی در شرکتهای خارجی نخواهد توانست با خودروهای تولید داخل به لحاظ قیمت رقابت نمایند.

وی تاکید کرد :  البته در شرایط پس از تحریم ها باید خودروسازان از تجربه همکاری با برخی از شرکت های خارجی استفاده کرده و مجددا اشتباهات گذشته را تکرار نکند.

وی تصریح کرد : سرمایه گذاری مشترک ، توجه به نرخ ارز و تقسیم بازار منطقه ای همگی از شرایطی است که در جریان بهبود تعاملات بین المللی مورد تامل قرار گیرد تا خودرویی در داخل تولید شود که با محصولات خارجی رقابت کند از سویی بایدمطابق قرارداد صادرات قطعات داخلی به خارج افزایش یابد.

به گفته وی در صورت ادامه شرایط کنونی و عدم توافقات به نظر می رسد که در سال جاری مشکلات موجود تشدید و شرایط برای تولید وخیم تر شود اما آنچه مسلم است بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی جریان تولید و کیفیت در صنعت خودرو را بهتر خواهد کرد.

 

منبع: خبرخودرو