به گزارش پایگاه خبری «مجله ماشین» به نقل از روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی؛ در ابتدای این نشست که با حضور جمعی از نمایندگان رسانههای مختلف کشور، اعضاء هیات مدیره کانون و بیش از 35 نفر از متخصصان حوزههای چشم پزشکی، پزشکان طب کار، کارشناسان پزشکی قانونی، پزشکان سلامت، روانشناسان و متخصصان نیروی انتظامی برگزار شد، حسین قلیزاده، مدیر امور بینالملل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، با ارائه توضیحات کلی درمورد طرحهای این کانون گفت: طی همکاریهای جامع کانون با فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی (FIA) و برنامههای این فدراسیون و زیرمجموعههای منطقهای آن که کشور ایران نیز زیر مجموعه منطقه یک آن به شمار میآید، دو پروژه بینالمللی به بوته اجرا گذاشته شد. این دو پروژه شامل طرح افزایش ایمنی "هنگام خواب آلودگی رانندگی نکنید" و "دیده شدن کودکان" در سطح جاده است.
قلی زاده افزود: این جمع امروز، به منظور هماهنگی و ارائه محتوای آموزشی طرح هنگام خواب آلودگی رانندگی نکنید گردهم آمده است و امیدواریم، با برگزاری کلاسهای آموزشی از این دست، شاهد افزایش فرهنگ رانندگی صحیح و کاهش سوانح جادهای باشیم.
در ادامه این نشست ابولقاسم ایرجی، مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، با ارائه تاریخچه مختصری از فعالیتهای این موسسه بینالمللی گفت: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، بیش از سه ربع قرن، سابقه فعالیت دارد و از 62 سال پیش به عضویت فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی (FIA) در آمده است و به عنوان یکی از بخشهای تاثیرگذار در امر ایمنی جادهها، از سال 1342، نخستین امداد خودروی جادهای ایران را تاسیس کرد و امروز نیز یکی از بزرگترین سیستمهای ارائه خدمات امداد خودرویی کشور را دارد.
ایرجی افزود: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی همچنین نسبت به راه اندازی سامانه جامع اطلاع رسانی گردشگری اقدام کرد تا به نیازهای گردشگران از این طریق پاسخ داده شود.
وی در ادامه با بیان جزئیات بیشتر طرح مذکور گفت: طی مذاکراتی که از سال گذشته به منظور حضور موثرتر کانون در امر افزایش ایمنی جادهها با FIA انجام شد، این سازمان بینالمللی وعده داد که در زمینه اجرای پروژههای ایمنی جادهای و همچنین نظارت کامل بر نحوه اجرای آنها به ایران کمک کند. از اینرو، کانون به منظور فرهنگ سازی و آموزش رانندگی صحیح، ستادی ایجاد و با پلیس راه کشور نیز تبادل نظر و به FIA اعلام آمادگی کرد.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی از طرح دیگری در خصوص تلاش برای ارتقای ایمنی راهها خبر داد و گفت: طرح "دیده شدن کودکان" نیز از دیگر پیشنهادهای کانون است که سال تحصیلی آینده در استانهای شمالی به منظور کاهش تلفات دانش آموزان و کودکان اجرا خواهد شد.
ایرجی خاطرنشان کرد: هدف گذاری کانون در اجرای پروژه "هنگام خواب آلودگی رانندگی نکنید" بر مبنای ترویج قانون مداری در رانندگی دیده شده است که در فاز اولیه رانندگان اتوبوسهای بینشهری و در آینده نیز تمامی رانندگان خودروهای سنگین، تحت آموزش قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: انسان، جاده و وسیله نقلیه سه عنصر اصلی تشکیل دهنده سیستم حمل و نقل هستند که کانون با تمرکز بر بخش انسانی آن و همکاری با پلیس راهور، تلاش میکند تا فرهنگ رانندگی صحیح را در ابعاد گسترده ترویج کند.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی یاد آور شد: برگزاری رالیهای مختلف از سوی کانون نیز در حقیقت به منظور آموزش قانونمندی، مقرارات عبور و مرور در جادهها و فرهنگ اتومبیلرانی صحیح در میان رانندگان است.
همچنین، دکتر علیرضا اسماعیلی، استاد دانشگاه و مشاور کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در اجرای این پروژه، گفت: حمایتها و نظارتهای اجرای این پروژه از سوی فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی (FIA) و با استانداردهای بینالمللی انجام میشود، از اینرو میتوان گفت که انتخاب اساتید و متخصصان شرکت کننده در این پروژه به هیچ وجه تصادفی نبوده و همه آنها بر اساس شایستگی و استانداردهای فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی انتخاب شدهاند.
وی با ارائه جزئیات بیشتر درباره پروژه یاد شده، ادامه داد: این طرح در حدود 40 هزار راننده را پوشش میدهد که در فاز اول، آموزش رانندگان اتوبوسهای بین شهری مسیر تهران- مشهد را در برنامه کاری خود دارد. در این مرحله، رانندگان پس از طی دورههای آموزشی کانون و دریافت گواهینامه معتبر، مجاز به رانندگی در جاده خواهند بود؛ اما نا گفته نماند، از آنجاییکه شرکت کنندگان در این کلاسها از قشرهای مختلف هستند، آموزش آنها بسیار سخت خواهد بود؛ چرا که میان آنها از پیر و جوان و بیسواد تا فوق لیسانس دیده میشود.
سرهنگ خسروی، معاون امور فرهنگی- اجتماعی پلیس راهور ناجا هم در ادامه نشست، ضمن ارائه آمارهایی در خصوص تصادفات در ایران، گفت: 40 درصد میزان واژگونی خودروها در نوروز سال 93 ناشی از خستگی بود. با نگاه به آمارها، به سادگی در مییابیم که خستگی و خواب آلودگی تا چه حد بر نحوه رانندگی و سوانح جادهای تاثیر گذار است.
وی در ادامه افزود: تا کنون با تلاش و فرهنگ سازی موفق شدهایم، میزان تلفات جادهای کشور را از تعداد تقریبی 28 هزار نفر در سال 1384 به تعداد حدودی 17 هزار نفر در سال 92 برسانیم که همچنان رقم بسیار زیادی است.
سرهنگ خسروی با اشاره به تلاشهای کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در مسیر ترویج فرهنگ اتومبیلرانی ایمن و ارتقای ایمنی جادهها، خاطر نشان کرد: این کانون، حلقه واسط بین مردم، نهادهای بینالمللی و ارگانهای دولتی نظیر پلیس راهور است که با اجرای برنامههای این چنینی میتواند تاثیر بسیار زیادی بر کاهش آمار تصادفات و تلفات جادهای داشته باشد.
در پایان این نشست، متخصصان شرکت کننده در این طرح با حضور در سه کارگاه مختلف، شامل اختلالات خواب، رفتارهای ترافیکی و قوانین و مقررات، با بحث، تبادل نظر، همفکری و هماهنگی برای انتقال آموزههای در نظر گرفته شده به رانندگان، توجیه شده و آموزشهای لازم را فرا گرفتند.
بنابراین گزارش: اولین جلسه از کلاسهای آموزشی این طرح ویژه رانندگان اتوبوسهای بین شهری ابتدای سال 94 برگزار خواهد شد.
گفتنی است: در پایان هر دوره، گواهینامههایی با نشان فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی (FIA) و کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران (TACI) به شرکت کنندگان اهدا میشود.