عباس عباسی ابیانه در مورد فراهم شدن زمینه تأمین منابع ارزی از صادرات تایر و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، اظهار داشت: در حال حاضر صادرات قابل توجهی در تایرهای تولیدی کشور نداریم و عمده تولیدات داخلی صرف تأمین نیاز کشور میشود.
وی ادامه داد: بیشتر تولیدات صنعت تایر به نسل قدیم تایرها اختصاص دارد و به همین دلیل راهی برای صادرات این محصول وجود ندارد.
وی تصریح کرد: تولید تایرهای رادیال و بدون تیوپ نیز در کشور به طور کامل پاسخگوی نیاز داخل نیست و در زمینه تایرهای نسل جدید، واردات داریم.
عباسی ابیانه با بیان اینکه سرمایهگذاری در صنعت تایر زمانبر است، گفت: برای رسیدن به صادرات و تأمین منابع ارزی از این محل، باید در زمینه تولید تایر سرمایهگذاری جدید صورت گیرد و وزارت صنعت نیز این برنامه را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه 250 هزار تن تایر در کشور تولید میشود، گفت:برنامه وزارت صنعت رساندن این رقم به 700 هزار تن است که در این صورت امکان صادرات بخشی از این تولیدات فراهم خواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی در تولید تایر، گفت: به دلیل تحریمها، خرید ماشینآلات و انتقال دانش فنی به راحتی امکانپذیر نیست ولی از طریق کشورهایی مانند چین این امکان وجود دارد.
رئیس انجمن تایر با اشاره به واردات تایرهای چینی با قیمت پائین و تعرفه کم، اظهار داشت: تا زمانی که این مسئله ادامه داشته باشد، تولید کارخانههای داخلی کاهش خواهد یافت و تمایلی برای سرمایهگذاری در صنعت تایر وجود ندارد.
عباسی با تأکید بر لزوم ضابطهمند شدن واردات تایر به کشور، گفت: در صورت کنترل قاچاق و جلوگیری از دامپینگ، امکان رشد صنایع داخل فراهم میشود.
وی ادامه داد: سازمان استاندارد باید چارچوب و ضوابطی را برای تایرهای وارداتی تعیین کند و علاوه بر این از نظر تعرفه واردات و کنترل قاچاق نیز اقدام لازم انجام شود.
عباسی بالا بودن هزینههای مالی تولید از جمله سود تسهیلات بانکی، هزینههای ناشی از تورم و برخی هزینههای ناشی از محدودیتهای بینالمللی را از جمله دلایل عدم سرمایهگذاری مناسب در صنعت تایر عنوان کرد.
منبع: فارس