printlogo

معاون ‌آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: اگر خودرویی مقابل در منازل و ساختمانها که مختص ورود و خروج اتومبیل هاست پارک شود 30 هزار تومان جریمه می شود.
کد خبر : 2425
تاریخ انتشار : 12 آذر 1393 13:18:00

سرهنگ عین الله جهانی اشاره به اینکه بر اساس آئین نامه راهنمایی و رانندگی توقف در مکانهای توقف ممنوع خلاف مقررات راهنمایی و رانندگی است، افزود:‌ این برخورد پلیس موجب کمک و آسایش شهروندان می شود طوریکه علاوه بر جلوگیری از منازعات، در مواقع خطر نیز مانند انتقال بیماران به اورژانس و یا سوانح و آتش سوزی موجب سرعت عمل در کمک رسانی می شود.

وی گفت: این قانون برای همه منازل و ساختمان ها از جمله اداری ، مسکونی ، آپارتمانها و حتی منازل شخصی ویلایی نیز اعمال می شود .

سرهنگ جهانی در خصوص جریمه خودروهای پارک شده افراد مقابل در ورودی و خروجی منازل شخصی خودشان گفت: ‌گشت های پلیس راهور موظف به جریمه کردن این خودروها هستند چرا که پلیس نمی تواند تشخیص دهد خودروی پارک شده متعلق به صاحب منازل است یا خیر؟

وی افزود: این اعمال قانون به دو طریق مشاهده گشت های پلیس راهور و تماس مردم با 110 انجام می شود .

 

حالا اگر کسی آمد پارک کرد، چه کنیم؟

اگر همسایه تان مدام خودرو را طوری پارک می کند که شما نمی توانید از رمپ وارد شدن به پارکینگ استفاده کنید، باید از آن عکس بگیرید در ساعت های مختلف و با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کنید. اگر هم ماشین غریبه ای جلوی پارکینگ پارک کرد، باید با 110 تماس بگیرید. 

واقعیت این است که اینجا یک خلأ قانونی وجود دارد. ماده 6901 قانون مجازات اسلامی که مربوط به مزاحمت و ممانعت از حق است و مجازات آن یک ماه تا یک سال حبس است، برای این مورد خاص تدوین نشده اما اگر این مورد را در دایره قانون بیاوریم، باز هم مشکلاتی وجود دارد. چون زمان و هزینه ای که قرار است صاحب حق در سیستم قضایی صرف کند و همچنین مجازات آن به هیچ وجه متناسب با جرمی که واقع شده نیست.

به هر حال تماس با 110 و اعلام این اتفاق می تواند منجر به انتقال خودرو پارک شده با جرثقیل به پارکینگ شود اما عملا در کلانشهری مثل تهران با این اوضاع خیابان ها و پارک کردن ها هیچ وقت این اتفاق نمی افتد. نیروی انتظامی هم که نمی تواند بدون دستور قضایی با خود راننده متخلف برخورد کند و نهایتا با مالک خودرو تماس می گیرد و می گوید آقا بیا این ماشین را بردار.

دست آخر هم گزارشی تنظیم می کنند و به دادسرا می دهد در کنار شکایت شما. حالا اگر خیلی پیگیر هستید و می خواهید با این اوضاع شلوغی دادسراها و وقت های طولانی شعبه های قضایی باز هم تا ته قضیه بروید باید اینطور عمل کنید که:

 

1- با 110 تماس بگیرید تا حاضر شود و خودرو جابجا شود و گزارش تهیه کند.

2- عکس های واضحی که خودرو، پلاک خودرو، ورودی ساختمان معلوم باشد، بگیرید.

3- صورتجلسه تنظیم کنید که خودرو مزاحمت ایجاد کرده. استشهاد محلی بگیرید که شهود در دادسرا هم حاضر شوند و شهادت بدهند.

4- گزارش، تصاویر، صورتجلسه را تقدیم دادستان در دادسرا کنید.

5- منتظر بمانید تا رسیدگی شود!

 

 

اگر ممانعت ایجاد کردند چه کنیم؟

اگر ساکنان منازل و مغازه دارها برای پارک کردن شما ممانعت ایجاد کردند، سبد گذاشتند جلوی مغازه یا سکو گذاشتند و ... کارشان غیرقانونی است چون همانطور که گفتیم، هیچ شهروندی حق ندارد فضای معابر را به خودش اختصاص دهد. پس اگر آنقدر وقت دارید که تا آمدن افسر صبر کنید و بعد پارک کنید، می توانید جمع آوری چنین موانعی را از پلیس راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی یا باز همان 110 بخواهید.

 

اگر خسارت زدند چه کنیم؟

اگر رفتید جایی که نباید پارک کردید و آمدید با خودروی از چهار چرخ پنچر، شیشه شکسته و برف پاک کن کنده شده روبرو شدید:

 

1- اول با پلیس 110 تماس بگیرید تا پلیس در محل حاضر شود و گزارشی مبنی بر پنچر شدن لاستیک خودرو و مزاحمت به وجود آمده برای شما تهیه کند.

2- از محل پارک خودرو و لاستیک های پنچر شده و خسارات عکس واضح بگیرید که دقیقا پلاک خودرو و محل توقف خودرو معلوم باشد.

3- صورتجلسه ای را مبنی بر خسارت وارد بر خودرو در محل ممنوع تهیه کنید. استشهاد محلی بگیرید از کسانی که در دادگاه بیایند و شهادت دهند و بتوانید جرم ار اثبات کنید.

4- بروید دادسرا طبق مواد 24 مدنی و 2 مجازات اسلامی شکایت خود را با موارد فوق تقدیم دادستان کنید.

5- منتظر بمانید تا رسیدگی شود.

 

اگر خودرو را با جرثقیل برده بودند، چه کنیم؟

اگر در محدوده پارک ممنوع پارک کردید، بعید نیست از خرید، مهمانی و قرار کاری تان برگردید و ببینید جا تر است و بچه نیست. حالا بد به دل راه ندهید و در قدم اول مطمئن شوید پای یک دزد در میان نیست. بعد اول با شماره 110 با پلیس تماس بگیرید. کارت خودرو در دست تان باشد تا اطلاعات را سریع به پلیس بگویید. به پارکینگی که به شما می گویند بروید و مدارک را به قسمت اطلاعات بدهید تا مطمئن شوید خودرو همینجاست. بعد از اینکه به دارایی رفتید و مالیات دادید، به شهرداری هم عوارض پرداخت کردید، می رسید به شعب پلیس +10 و استعلام خلافی. 

اگر جریمه داشتید که یکراست راهی بانک می شوید، اگر نه با پرداخت مجدد حق الزحمه پرینت عدم خلافی، یک برگ کپی از اصل برگه عدم خلافی، از اصل کارت ماشین، از گواهینامه، بیمه شخص ثالث معتبر، مدارک پرداخت مالیات و عوارض خودرو، کارت ملی مالک و یک کپی از همین برگه اعلام تهیه مدارک می گیرید و راهی راهنمایی رانندگی مرکز می شوید. محل پاسخگویی و تحویل مدارک.