printlogo

باتری مانند قلب است که خودرو بدون آن، توانایی جابجا شدن را ندارد.
کد خبر : 18780
تاریخ انتشار : 10 آبان 1399 - 17:49

باتری مانند قلب است که خودرو بدون آن، توانایی جابجا شدن را ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از خبرخودرو، باتری یکی از مهم‌ترین اجزاء خودرو است و زمانی‌که مشکل یا نیاز به تعمیر داشته باشد، مشکلاتی برای روشن شدن خودرو ایجاد می‌شود.

نشانه‌های خالی شدن باتری خودرو
باتری‌ خودرو‌های قدیمی تا همین چند وقت پیش کارایی داشته‌اند و معمولا به یک شکل ساخته می‌شدند. این باتری‌ها یک مربع پلاستیکی دارای سولفوریک اسید و سرب بودند. بعد از گذشت چند سال، باتری‌های اتمی به بازار عرضه شدند. باتری‌های اتمی، کمتر از باتری‌های دیگر مشکل‌دار می‌شوند و جایگاه بالاتری دارند.
باتری‌های قدیمی، مشکلات بسیار زیادی ایجاد می‌کنند اما باتری‌های جدید، مشکل باتری‌های قبلی را ندارند. باتری، مانند قلب است که خودرو بدون آن، توانایی جابجا شدن را ندارد. نشانه‌های خالی شدن باتری خودرو را بدانید:

روشن نشدن خودرو
خرابی‌های دیگر نیز مانع از روشن شدن خودرو می‌شوند اما در صورتی‌که خودرو روشن نمی‌شود، عیب از باتری است. در این حالت، هر‌ قدر تلاش کنید، خودرو روشن نمی‌شود.

روشن نشدن چراغ پشت کیلومتر شمار
یکی دیگر از نشانه‌های خرابی باتری خودرو‌ها، روشن نشدن چراغ پشت کیلومتر شمار است. باتری، برق همه اجزاء خودرو را کنترل می‌کند. از این‌رو، روشن نشدن این چراغ‌ها نیز یکی از نشانه‌های خرابی و خالی شدن باتری است.

یک روز در میان روشن می‌شود
در صورتی‌که باتری خودرو یک روز در میان کار می‌کند، یک روز به خوبی روشن می‌شود و روز دیگر استارت نمی‌خورد، نشان می‌دهد که خالی شده و نیازمند تعمیر است.

استارت نخوردن در هوای سرد
یکی دیگر از مشکلاتی که نشان می‌دهد باتری خودرو خالی شده، استارت نخوردن در روز‌های سرد است. در صورتی‌که حین روشن‌کردن خودرو، صدای بسیار کم و خفیفی از باتری شنیده می‌شود، نشانه‌ای از خرابی یا خالی شدن آن است.

اتصال باتری به باتری
در صورتی‌که بیش از دو بار در ماه مجبور شدید از اتصال باتری به باتری استفاده کنید، باید به فکر موتور خودروی خود باشید. این نوع موتور، دیگر خوب کار نمی‌کند و باید حتما آن را تعویض کنید.

نکته‌های مهم درباره خرابی باتری
هر کدام از نشانه‌های زیر را مشاهده کردید، باید باتری خودرو را بررسی کنید، زیرا این‌ها نشانه خرابی صد در صدی باتری خودرو هستند.
• قبل از این‌که موتور روشن شود، هیچ‌کدام از برق‌های خودرو روشن نمی‌شوند.
• برق‌های داخل خودرو بعد از روشن شدن خودرو، سه بار یا بیشتر روشن می‌شوند.
• باتری خودرو ۳ تا ۵ بار در ماه به اتصال باتری به باتری نیازمند شده است.
• هنگام رانندگی، رادیو و ضبط خاموش می‌شوند.
• خودرو در هوای سرد به سختی روشن می‌شود.
• چراغ آلترناتور خراب می‌شود.

دوام باتری‌ها
باتری‌های جدید، حدود دو تا سه سال کارایی مفید دارند و به خوبی کار می‌کنند. بهتر است قبل از خراب‌ شدن باتری خودرو و آسیب دیگر اجزای آن، باتری را خودتان تعویض کنید. برخی از سازندگان می‌گویند که باتری‌ها ۵ سال عمر می‌کنند اما عمر هر باطری، ۲ تا ۳ سال است. موارد بسیار زیادی، سلامت باتری را تأمین می‌کنند که می‌توان به استارت و سولونوئید اشاره کرد.

زمان تعویض باتری‌ها
در خوش‌بینانه‌ترین حالت باید هر دو سال یک‌بار، باتری را تعویض کنید اما ممکن است مورد‌های دیگری نیز باشند که نشان دهند زمان تعویض باتری رسیده است. این موارد، عبارت‌اند از:
• خراب شدن باتری به‌طور کامل و روشن نشدن خودرو.
• نیاز به یدک‌کش جهت حمل خودرو باشد.
• مکانیک توصیه کند.
• بین دو تا پنج سال، باتری را تعویض نکرده باشید.
• زمانی‌که خودرو به مدت بسیار زیادی خاموش مانده و از آن استفاده نشده باشد.
توجه: استفاده نکردن از خودرو نیز می‌تواند دلیلی بر خراب شدن باتری باشد. بنابر این، بهتر است از خودروی خود به خوبی مراقبت کنید و هر از چند گاهی، آن را جهت سرویس به مکانیکی ببرید. خراب شدن باتری، آسیب‌های بسیار زیادی به خودرو وارد می‌کند.