printlogo

مدیر عامل بانک صادرات با بیان اینکه بانک‌ها دخالتی در فروش سهام عدالت ندارند و تنها واسطه‌ای بین مردم و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است، توضیحاتی درباره روند فروش سهام عدالت در بانک‌ها و دلیل تاخیر در واریز وجه فروش آن ارائه کرد.
کد خبر : 18480
تاریخ انتشار : 27 مرداد 1399 - 18:27

مدیر عامل بانک صادرات با بیان اینکه بانک‌ها دخالتی در فروش سهام عدالت ندارند و تنها واسطه‌ای بین مردم و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است، توضیحاتی درباره روند فروش سهام عدالت در بانک‌ها و دلیل تاخیر در واریز وجه فروش آن ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از ایسنا، مدتی پس از آزادسازی سهام عدالت شرایط فروش آن برای مشمولان این سهام که مدیریت مستقیم سهام خود را انتخاب کرده بودند، فراهم شد که حدود دوماه از امکان فروش ۳۰ درصد و بیش از یک هفته از امکان فروش ۶۰ درصد سهام عدالت برای این افراد گذشته است.
اما موضوع حائز اهمیت در این زمینه تاخیر در واریز وجه فروش سهام عدالت یا واریز مبلغی کمتر از ارزش واقعی آن است که مشمولان این سهام با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ تا جایی که حتی صدای اعتراض سهامداران بورسی از نحوه فروش سهام عدالت توسط کارگزاری‌ها بلند شود تا این امر موجب شد شاخص کل بورس روندی منفی به خود گیرد و برخی سهم‌های موجود در پرتفوی سهام عدالت ریزشی شود.
وزیر اقتصاد نیز در پاسخ به مشکلات ایجاد شده در فروش سهام عدالت اینگونه توضیح داد که هیچ بانکی اجازه ندارد، کمتر از ارزش بازار بورس سهام عدالت را خریداری کند بلکه سهامداران می‌توانند متناسب با شرایط بازار و به موجب فرمول تعیین شده سهام عدالت خود را به بانک‌ها بفروشند.
به گفته دژپسند احتمالا اشتباهی در محاسبات ارزش بازار بورس صورت می‌گیرد و این موضوع موجب تاخیر در واریز پول خرید سهام عدالت می‌شود.
علاوه براین، وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز اعلام کرد: فروشندگان سهام عدالت که در واریز مبلغ حاصل از فروش سهام عدالتشان با تأخیر غیرمعمول مواجه شده‌اند، برای پیگیری مراتب به مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی این وزارتخانه اطلاع دهند.
اکنون حجت‌الله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ضمن اعلام اینکه تقریبا روزی ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان تقاضا برای فروش سهام عدالت توسط مشتریان‌ این بانک داشته است، توضیحاتی درباره روند فروش سهام عدالت در بانک‌ها و دلیل تاخیر در واریز وجه فروش آن ارائه کرد.
طبق گفته مدیرعامل بانک صادرات متقاضی فروش سهام عدالت از طریق سپرده‌گذاری مرکزی اعلام می‌کند که یک سوم سهام خود را می‌خواهد بفروشد، سپس شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به بانک می‌گوید که به عنوان مثال یک میلیون تومان از سهام را بفروشد. در مرحله بعدی بانک مبلغ فروخته شده به این سازمان اعلام می‌کند و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی می‌گوید که بانک چه مبلغی از فروش را به حساب متقاضی واریز کند.
وی با بیان اینکه بانک‌ها دخالتی در فروش سهام عدالت ندارند، گفت: متقاضیان با مراجعه به بانک و پس از اعلام مشخصات خود و پر کردن فرم مرتبطه، اطلاعات آن‌ها به کارگزاری و سپرده‌گذاری مرکزی منتقل و تقاضای فروش آن‌ها بررسی می‌شود.
صیدی درباره اینکه برخی از مردم درخواست فروش سهام عدالت خود را به بانک‌ها داده‌اند اما پاسخی دریافت نکرده‌اند یا وجه کمتری برای آن‌ها واریز شده است، توضیح داد: علت این امر مربوط به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بوده که اعلامی در این زمینه نداشته است زیرا بانکها اطلاعاتی از میزان سهام و جزئیات آن ندارند و تنها واسطه‌ای بین مردم، کارگزاری و سپرده‌گذاری مرکزی هستند.