در دهههای اخیر شرکتهای خودرویی با طراحی و ارائه الگوهای نظری و الهام گیری از عناصر مختلف سعی در عرضه مدلهای جدید در صنعت خودرو داشتهاند که به اصطلاح به آنها خودروهای مفهومی یا Conceptual Car گفته میشود. خودروهای مفهومی که با هدفگذاری در جهت تولید نمونههای قابل تولید در آینده و بر اساس توانمندی یک برند تولید کننده عرضه میشود، معمولا پا را از محدودیت و چارچوبهای تولید فراتر گذاشته و با نگرشی مبتنی بر تکنولوژی و حتی گاه هنری مدل های نوآورانهایی را خلق و به بازارهای خودوریی جهان معرفی میکنند.
شرکتهای تولید کننده خودرو با طراحی و تولید خودروهای مفهومی به نوعی توانایی و قابلیتهای تیم طراحی و ایده پردازی خود را به معرض نمایش گذاشته و جهتگیری حرکت و تولید خود را در سال های آتی و برنامههای بلند مدت نشان میدهند. در بیشتر خودروهای مفهومی عرضه شده طی سال های اخیر تمرکز بر طراحیهای یکپارچه و ایرودینامیک، استفاده از سیستم های پیشرانه سازگار با محیط زیست با بالاترین عملکرد و همچنین بکارگیری نوآوریهای جدید در زمینه ایمنی از جمله محورهای اصلی طراحان بوده است.
شاید اولین خودروهای مفهومی در دهه 1940 میلادی توسط شرکتهای اتومبیل سازی بیوک و جنرال موتورز بطور رسمی عرضه شدند که در آن زمان توانستند توجه بسیاری از طراحان و کارشناسان این حوزه و حتی عموم مردم را به خود جلب کرده و بر روند طراحی خودروهای آینده تاثیر گذار باشند. شرکتهای چینی نیز بخش عمده پیشرفت سریع خود را مدیون این رویکرد در توسعه محصولات خود تا کنون بودهاند. شرکت چری چین نیز بعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای خودروسازی این کشور است که 15 سال متوالی موفق به دریافت عنوان صادر کننده برتر چین در حوزه خودروسازی در این کشور شده است و توانسته با تقویت و توسعه تیمهای طراحی و همچنین واحد R&D سطح طراحی و تولیدات خود را به سرعت بهبود ببخشد.
در سال های اخیر مدلهای موفق مختلفی از الگوهای نظری توسط این شرکت طراحی و روانه بازار شده است. روند تهیه خودروهای مفهومی از سال 2012 در چری با ورود مدل های موفقی همچون T15 شدت بیشتری گرفت و حتی از سوی CNBC بعنوان سه خودرو مفهومی برتر چین معرفی شد. الهام گیری از از عناصر طبیعت و حرکات امواج آب و همچنین تلفیق با معماری سنتی چین از جمله نکات قابل توجه خودرو های مفهومی چری چین است. شرکت چری تا به امروز مدلهای مفهومی موفق بسیاری را طراحی و عرضه کرده است. از جمله مدلهای طراحی شده دیگر میتوان به مدل FV2030 و Tiggo Sport Coupe اشاره کرد. مدل مفهومی موفق EXEED TX نیز از دیگر طراحیهایی است که منجر به دریافت جوایز بسیاری برای طراحان شرکت چری شد و در نهایت خودرو چری اکسید خروجی موفق این مدل مفهومی به بازار آمریکای جنوبی راه یافت. دیگر کانسپت عرضه شده توسط این خودرو ساز نسخه مفهومیِ بِتا (β) است که شرکت چری آن را عرضه کرده است. قابلیتهای ایرودینامیکی و فرم بدنه و همچنین استحکام بالا در ساختار اسکلت بندی، در کنار تکنولوژیهای بکار گرفته شده و همچنین سیستمهای پیشرانه نوین از جمله نکات قابل توجه این مدل مفهومی است. شرکت مدیران خودرو در ایران همکاری طولانی در قالب قرارداد جوینتونچر با شرکت چری چین دارد و در سالهای اخیر همواره به دنبال عرضه همزمان آخرین مدلهای تولید شده این خودرو ساز در ایران بوده است. باید منتظر ماند و دید آیا شرکت چری بر پایه یک مدل مفهومی موفقی همچون بِتا (β) محصول جدید و قابل توجه دیگری را به بازار خودرویی دنیا عرضه خواهد کرد؟ آیا شاهد حضور همزمان این محصول به ایران خواهیم بود؟