printlogo

دو روز پیش دادستان تهران در خبری آمار افرادی که هنگام مستی بازداشت شده اند را اعلام کرد، اما این آمار در مقایسه با دیگر کشور ها چگونه است و هر کشور برای مقابله با آن چه برنامه ای دارد؟
کد خبر : 11177
تاریخ انتشار : 26 فروردین 1395 14:45:00

دو روز پیش دادستان تهران در خبری آمار افرادی که هنگام مستی بازداشت شده اند را اعلام کرد، اما این آمار در مقایسه با دیگر کشور ها چگونه است و هر کشور برای مقابله با آن چه برنامه ای دارد؟

در دنیا در هر 50 دقیقه یک نفر به علت مستی در هنگام رانندگی کشته شدند، این یعنی 10839 نفر در سال 2015. تحقیقی که در سال 2010 انجام شد نشان داد علت اصلی 30 تا 40 درصد تصادف ها، رانندگی در هنگام مستی است. اما این وضعیت در پایتخت ایران چگونه است؟

آن‌طور که دادستان تهران گفت، در‌ سال 94، 2900 پرونده درباره رانندگی درحال مستی در شهر تهران تشکیل شده است: «در بازدیدهایی که از دو دادسرای ارشاد و راهور انجام شد، با آمار قابل توجه رانندگی هنگام مستی و شرب خمر مواجه بودیم که نیازمند تحلیل، بررسی و اتخاذ تدابیر مناسب است.»

الکل تاثیر قابل توجهی بر روی عملکرد قسمتی از بدن دارد که برای رانندگی حیاتی است، یکی از تاثیرات اصلی الکل آسیب رساندن به توانایی فرد برای تمرکز سریع از یک موضوع به موضوعی دیگر است، میزان دید افراد مست به علت اختلالاتی که الکل روی مغز ایجاد می کند بسیار کمتر از دیگر انسان ها است، همچنین مست بودن روی قدرت تصمیم گیری انسان ها هم تاثیر می گذارد.

یکی از کشورهایی که رانندگی در هنگام مستی در آن به طور زیادی رخ می دهد ایالت متحده آمریکا است.

بر اساس تحقیق جدید سازمان پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در جولای ۲۰۱۵، حدود 4.2 میلیون نفر در حالی که الکل خورده بودند، پشت فرمان نشسته‌اند که عدد بسیار بزرگی است و حدود 1.8درصد کل جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهد. ایالتی که بیش از همه شاهد این اتفاق بوده نیز هاوایی است و عجیب اینکه به ازای هزار شرکت کننده در تحقیق، 995 بار این اتفاق افتاده است. اگرچه این عدد نمی‌گوید تمام کسانی که پشت فرمان نشسته‌اند، در حال مستی بوده‌اند ولی نشان می‌دهد در هوایی تقریباً به ازای هر یک نفر، یک بار رانندگی در حال مستی رخ داده است.

اما طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در آفریقای جنوبی بیش از هر کشور دیگری در دنیا افراد به علت رانندگی در هنگام مستی می میرند.

ظاهرا آفریقا جنوبی برای مقابله با رانندگی در هنگام مستی قانون هایی دارد، اما برای اجرای آنها از همه ظزفیت خود استفاده نمی کند.

اکثر کشورها قوانین مختلفی برای جریمه افرادی که در هنگام مستی رانندگی می کنند دارند، یکی از این کشور ها تایلند است. مطابق با مصوبه جدید دولت تایلند، رانندگان مست و افرادی که به طور مکرر قوانین راهنمایی و رانندگی را نقض کنند، برای کار به سردخانه‌ بیمارستان‌ها فرستاده می شوند.

میزان مجاز الکل در هنگام رانندگی در کشورهای مختلف:

 نام کشور   درصد الکل 
چین 0.02 درصد 
ژاپن 0.03 درصد
ترکیه  0.05 درصد
ایران 0
امارات 0
عربستان 0
کویت 0
اردن 0.05 درصد
کانادا 0.08 درصد
تایلند 0.05 درصد
مصر  0.05 درصد
آمریکا 0.08 درصد
فرانسه 0.05 درصد (0.02 درصد برای رانندگان کم تجربه)
ایتالیا 0.05 تا 0.08 درصد

 

منبع: خبرآنلاین