سخنگوی انجمن صنفی تایر ایران گفت : در حال حاضر حجم تولید تایر در کشور ۲۶۰ هزار تن است که در سال جاری به دلیل اشباع بازار این حجم مقداری کاهش یافته است.
مصطفی تنها در خصوص کیفیت تایرها اظهار داشت: نوع تایر در بحث کیفی آن تأثیر زیادی دارد قطعا تایرهایی که تولید داخل بوده بهترین نبوده اما در مقایسه با تایرهای وارداتی وضعیت مطلوب تری دارند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع تصادفات جاده ای ناشی از ترکیدگی لاستیک بیان کرد : در صورتی که کیفیت تایرهای وارداتی در سطح مناسبی بود شاهد این فجایع جاده ای نبودیم و آزمایشات نشان می دهد که این سوانح به واسطه تایرهای وارداتی بوده است.
سخنگوی انجمن صنفی تایر ایران اذعان داشت: نیاز کشور حدود ۳۵۰ هزارتن است که در حال حاضر تولیدات ۲۶۰هزارتن است به طوری که در سال ۹۳ مقدار زیادی از انواع تایرها به خصوص تایر سواری و در شش ماه اول سال جاری نیز مقدار قابل توجهی تایرهای سنگین وارد کشور شد.
تنها با اشاره به تاثیر وضعیت خودروسازان در بازار تایر در کشور تصریح کرد : به دلیل رکود بسیار شدیدی که در بازار وجود دارد خوروسازان توان پرداخت بدهی های خود را به شرکت های تایرسازی و قطعه سازی ندارند. در حال حاضر شرکتهای تایرسازی بیش از ۳۰۰میلیارد تومان طلب معوقه از خودروسازان دارند.
وی در ادامه گفت: امروز موضوع بدهی خودروسازان به مشکل بزرگی تبدیل شده است در حال حاضر از خودروسازان انتظار می رود که با تزریق مالی که اخیرا در صنعت خودرو صورت گرفته به تدریج بدهی خود را پرداخت نمایند تا این ارقام در چرخه صنعت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: رسانه های عمومی باید ارتباط و همکاری نزدیک تری با صنعت تایر داشته باشند تا اطلاعات و آگاهی مصرف کنندگان در زمینه نکات ایمنی و استاندارد تایرها افزایش یابد چرا که در مواردی دیده شده که مصرف کننده به دلیل عدم آگاهی به استاندارد توجهی نداشته و ملاک خرید برای آنها ارزان قیمت بودن لاستیک بوده است.
تنها با اشاره به بحث طول عمر و میزان مصرف تایر گفت: خرید تایری که ۲ یا ۳ سال از تاریخ تولید آن گذشته منطقی نیست زیرا کل عمر یک تایر ۶ سال است که البته این مدت زمان بستگی به شرایط استفاده و نگهداری دارد.ضمن اینکه توصیه می شود لاستیک های زاپاس نیز قبل از استفاده باید کنترل و استاندارد آنها مورد تایید قرار گیرد.
منبع: خبرخودرو