سماواتی افزود: در حال حاضر 40 درصد از نیاز داخلی کشور به لاستیک از محصولات داخلی تامین می شود و 60درصد دیگر محصولات وارداتی از کشورهای چین ، ژاپن ، کره و آلمان است .
وی در راستای شایعاتی در خصوص نامرغوب بودن محصولات تولید شده در چین اظهار داشت: نظارت بر محصولات وارداتی توسط سازمان استاندارد صورت می گیرد ، بسیاری از لاستیک های تولید شده در کارخانه های لاستیک سازی چین از لحاظ کیفی مرغوب و در سطح بالایی قرار دارد که به آمریکا و کشورهای اروپایی صادر می شود.
وی در ادامه تصریح کرد : بسیاری از محصولات وارد شده از چین دارای کیفیت استاندارد است اما در بعضی مواقع به علت گرانی ارز و وجود تحریم ها وارد کننده سعی می کند محصولی را وارد کند که برایش سود آور باشد و معمولا محصول وارداتی با توجه به شرایط حاکم دارای کیفیت نامرغوبی می شود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان در راستای دیگر تاثیرات تحریم بر صنعت تولیدات لاستیک ، روغن و فیلتر گفت :مشکلات فراوان دیگری نیز مانند تهیه مواد اولیه برای تولید وجود دارد. هنگامی که مواد اولیه از خارج وارد می شود موجب گران شدن روند تولید می گردد زیرا محصولات وارداتی برای تولید محصولات در داخل کشور به صورت غیرمستقیم وارد می شود که باعث دو برابر شدن هزینه خواهد شد .
وی خاطر نشان کرد : تقریبا اکثر کارخانه ها در حال تعطیلی هستند زیرا مواد اولیه برای تولید بسیاری از محصولات باید از کشور های اروپایی وارد شود اما با وجود تحریم ها این امر میسر نیست و این مشکلات تا زمانی که تحریم بر اقتصاد این کشور سایه افکنده وجود دارد .
وی در پایان این گفتگو با اشاره به فرسودگی دستگاه های موجود در کارخانه های کشور گفت : در حال حاضر هیچ اقدامی برای نوسازی آن ها صورت نگرفته است زیرا دستگاه ها بسیار قدیمی و دستگاه قالب و سایزهای مصرفی در ایران وجود ندارد. برای حل این مشکل دولت مبلغ بیست میلیارد ریال وام به کارخانه های مورد نظر پرداخت کرده است که پاسخ گوی نیاز آنها نیست.
منبع: خبرخودرو