رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه توسعه حمل ونقل عمومی در تهران به یک عزم ملی نیاز دارد، گفت: باید مشخص شود که هر مسئول و سازمانی برای توسعه حملونقل عمومی در شهر چه کارهایی موظف است، انجام دهد و وظایف قانونی هر کدام به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.
اقبال شاکری با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر بزرگترین مشکل خطوط در دست احداث مترو تهران بازگشایی فاینانس است که بارها هم شهردار تهران و هم مدیرعامل شرکت مترو نیز به ضرورت تسهیل در بازگشایی فاینانسهای مترو تاکید کرده اند. چنانچه موانع پیشروی وامهای بین المللی مترو تهران برداشته شود، طبق برنامهریزیهای انجام شده خط 6 و 7 مترو تا پایان سال 95 تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید. ضمن آنکه دو خط 8 و9 مترو که به عنوان خطوط اکسپرس طرح آن به شورای عالی ترافیک ارسال شده نیز می تواند اجرایی شود.
شاکری با تاکید بر اینکه حضور رییس جمهوری که اخیرا در مراسم بهره برداری از نیمه شمالی خط 3 صورت گرفت، باید به یک عزم ملی برای توجه بیشتر به حملونقل عمومی در تهران بیانجامد، یادآور شد: اگر این اتفاق روی دهد، مسئولان شهری و دولتی بزرگترین خدمت را به مترو انجام دادهاند. منظور بنده از عزم ملی این است که باید مشخص شود که هر مسئول و سازمانی برای توسعه حملونقل شهری چه کارهایی باید انجام دهد و وظایف قانونی هر کدام به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به ضرورت ورود بخش خصوصی به توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی تاکید کرد: در مورد مترو باید به این مساله تاکید کنم که حتی اگر شهرداری و دولت بیشترین منابع را برای توسعه مترو در نظر بگیرند، اما باز هم حضور بخش خصوصی در تکمیل خطوط و ساخت ایستگاهها نقش قابل توجهی میتواند در رفع مشکلات مالی این حوزه ایفا کند. به نظر بنده باید بخش خصوصی با روش BOT به حضور عمرانی مترو ورود پیدا کنند.
به گفته شاکری؛در حال حاضر در شهرهای پیشرفتهای مانند لندن، برلین، کوالالامپور، سنگاپور، شانگهای و.... در ساخت خطوط مترو و رینگ های بزرگراهی با استفاده از روش BOT از سرمایه گذاری بخش خصوصی در تکمیل این پروژه های شهری استفاده می شود. در این شهرها حتی دولت تسهیلاتی را برای ورود بخش خصوصی از طریق بانک ها در نظر گرفته است که با اعطای وام هایی با بهره بسیار کم بتواند بخش خصوصی و سرمایه گذاران را برای ورود به این بخش تشویق کند.
این عضو شورای شهر تهران گفت: مطمئن هستم که اگر بخواهیم مترو را با بودجه ای که دولت و شهرداری هر سال پرداخت می کند، تکمیل کنیم سال ها زمان می برد.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا مدل (PFI)مصوب شده تا برای اجرای پروژه های بزرگ شهری در ابتدا راه را برای بخش خصوصی باز کنند، افزود: در صورتی که سرمایه گذاران خصوصی تمایل به مشارکت نداشتند، در آن زمان دولت و یا شهرداری ها برای اجرای آن کار وارد می شوند.