یک کارشناس و عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت : قطعا ارائه تسهیلات به متقاضیان در افزایش توان مالی مصرف کنندگان و تحرک بازار خودرو موثر خواهد بود.
دکتر آزادی افزود : البته مهم از اختصاص تسهیلات خرید به متقاضیان ، مسائل روانی حاکم بر بازار خودرو است که به نوعی باید پوشش داده شود چرا که انتظاراتی در مردم بوجود آمده ، چه درست یا غلط به هر ترتیب موجب اکراه از خرید شده است به طوری که امروز بسیاری از مردم با این تصور که باید قیمت خودرو کاهش یابد و از نظر سطح تکنولوژی و کیفیت و ضعیت بهتری داشته باشد در انتظار تغییر وضعیت و شرایط بازار خودرو هستند.
وی تصریح کرد : قطعا کاهش قیمت وافزایش کیفیت محصولات چیزی نیست که در آینده کوتاه محقق شود هر چند تا حدودی بحث کیفیت قابل کنترل است اما مسلما ارتقاء سطح تکنولوژی چیزی نیست که در کوتاه مدت حاصل شود.
وی تاکید کرد : البته شاید انتظاری که در جامعه ایجاد شده منطقی باشد اما باید در خصوص این مساله توضیحات لازم ارائه شود که این انتظار چیزی نیست که در کوتاه مدت محقق شود.
وی در ادامه با توجه به طرح حمایت های مالی دولت و اختصاص بسته هایی در غالب کمک های بالاعوض ، وام و یارانه تولید به خودروسازان گفت : تمام این موارد از راهکارهایی است که قطعا باید اتفاق بیافتد زیرا چنانچه این شرایط فراهم نشود مسائل مالی خودروسازان چیزی نیست که به تنهایی و در کوتاه مدت، از توان شرکتها بر آید.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تاکید کرد : امروز صنعت خودرو روند واگرایی را پیدا کرده که باید هر چه زودتر فکری به حال آن کرد که این قطعا باید با کمک دولت اتفاق بیفتد.
آزادی با توجه به اختصاص تسهیلات خرید به متقاضیان خودرو گفت : در صورتی که علاوه بر تسهیلات خرید به متقاضیان ، حمایت های مالی و تسهیلاتی از خودروسازان صورت نگیرد بعید است که خودروسازان بتوانند از شرایط بد اقتصادی کنونی به راحتی عبور کنند.
وی همچنین به تاثیر ارائه 200 هزار میلیارد یارانه تولید بر جریان کل صنعت در کشور اظهار داشت : شرایط تولید خودروسازان به گونه ای است که به نظر می رسد هر کمکی بتواند شرایط را تا حدودی بهبود دهد و اصلا نباید تصور شود که این مبالغ ناچیز است و بدهی هایی که خودروسازان خیلی بیش از این است قطعا این میزان کمک ها هم می تواند بخشی از مشکلات مالی شرکتها را برطرف نماید.
وی با اشاره به اینکه همزمان با حمایت مالی و تهسیلاتی دولت باید دو اقدام مهم توسط خودروسازان صورت گیرد تا از شرایط فعلی خارج شوند ، تاکید کرد : از جمله این اقدامات تعیین برنامه های آتی شرکتها در حوزه بهبود تولید و ارتقاء سطح کیفیت و تکنولوژی و اطلاع رسانی آن به کل جامعه قطعا می تواند موجب جلب اعتماد مردم شود.
وی گفت : امروز کسانی که واقعیت های صنعت خودرو را می دانند قطعا به این موضوع اشراف دارند که بحث تکنولوژی و ارتقاء کیفیت چیزی نیست که در کوتاه مدت حاصل شود بلکه نتیجه فرایند چندین ساله است که باید در پی همین کمبودها محقق شود.
منبع: خبرخودرو