مسعود رهبر در یک نشست خبری اظهار داشت: در طرح جدید اسقاط خودروهای فرسوده طبق توافقی که بین واردکنندگان خودرو و مراکز اسقاط خودروهای فرسوده انجام شده صاحبان خودروهای فرسوده میتوانند با دریافت 2 میلیون و 950 هزار تومان نسبت به اسقاط خودروی خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه مبلغ کمک بلاغوض در قبال تحویل خودروی فرسوده تاکنون 2 میلیون و 800 هزار تومان بوده است،گفت: صاحبان خودروهای فرسوده میتوانند از روز یکشنبه هفته آینده نسبت به تحویل خودروی خود به مراکز اسقاط اقدام کنند و در زمان تحویل خودرو نیز مبلغ کمک بلاعوض را دریافت کنند.
به گفته وی طرح جدید اسقاط خودروهای فرسوده طوری اجرا میشود که بر اساس میزان مصرف سوخت خودروهای وارداتی بین یک تا 6 دستگاه خودرو اسقاط شود و میانگین خودروهای اسقاط شده در این طرح به ازای واردات هر دستگاه خودرو، 4 دستگاه خواهد بود.
رهبر با بیان اینکه 120 مرکز اسقاط خودروهای فرسوده در کشور وجود دارد،گفت: تعداد خودروهای ورودی به این مراکز بسیار محدود است و بخشی از عدم موفقیت طرح خروج خودروهای فرسوده مربوط به سیاستگذاری دولت بوده است و دولت در صورت ارائه خودروی جایگزین با شرایط و تسهیلات مالی میتواند به اجرای دقیقتر این گونه طرحها اقدام کند.
وی در مورد نحوه تامین هزینه مالی این طرح نیز گفت: از مبلغ 2 میلون و 950 هزار تومانی که به تحویل دهنده خودروی فرسوده ارائه خواهد شد 2 میلیون و 650 هزار تومان توسط واردکننده و 300 هزار تومان از طرف مراکز اسقاط خودرو تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه امسال 800 هزار برگه اسقاط خودرو در ازای واردات خودرو نیاز است، گفت: با توجه به فرایند فعلی اسقاط خودروهای فرسوده در سال جاری بیش از 200 تا 300 هزار دستگاه نخواهد بود.
به گزارش فارس علیرضا چلویی مدیرعامل موسسه مهاب نیز در این نشست خبری با بیان اینکه اجرای طرح جدید اسقاط خودروهای فرسوده باعث حذف دلالان خواهد شد، گفت: متقاضیان اسقاط خودروی فرسوده میتوانند از روز یکشنبه با مراجعه به دفاتر پستی و یا با ارسال پیامک به شماره 50002027 برای این کار اقدام کنند.
وی توضیح داد: این طرح خودروهای دو مدل سال 49 تا 82 میتوانند اسقاط شوند.
وی با بیان اینکه در هر سال یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور به تعداد خودروهای فرسوده اضافه میشود،گفت:سال گذشته 87 هزار دستگاه واردات خودرو داشتیم که پیشبینی میشود این رقم امسال حداقل به 100 هزار دستگاه برسد و به این ترتیب حدود 400 هزار برگه اسقاط برای واردکنندگان نیاز داریم.
وی همچنین با اشاره به برخی از بندهای قانون توسعه حمل و نقل عمومی گفت: در این قانون کمک بلاغوض دولت، اعطای تسهیلات بانکی و پرداخت بخشی از سود بانکی و همچنین اخذ جریمه متناسب با مازاد مصرف سوخت خودروهای فرسوده پیشبینی شده که تاکنون اجرایی نشدهاند.
چلویی همچنین با بیان اینکه میزان عوامل آلوده کننده بنزین با استاندارد یورو 2 در هر خودرو بابت هر کیلومتر پیمایش باید 2.7 گرم باشد، گفت: این رقم در مورد سمند و پراید حدود 2.2 گرم است و در مورد زانتیا به 0.2 گرم میرسد در حالی که برای خودروهای فرسوده بیش از 50 گرم است.
وی با بیان اینکه این رقم در مورد استاندارد یورو 4 معادل یک و نیم گرم در هر کیلومتر پیمایش است، افزود: هر خودروی فرسوده معادل 25 خودرو بر روی آلودگی هوا تاثیرگذار است و سالانه معادل 3 میلیون و 200 هزار تومان سوخت اضافه توسط هر خودروی فرسوده مصرف میشود.
به گفته چلویی میانگین مصرف سوخت هر خودرو در هر 100 کیلومتر 7 لیتر است و این رقم برای خودروهای فرسوده به 16 لیتر میرسد و هر خودروی فرسوده سالانه حدود 20 هزار کیلومتر پیمایش دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور در حال تردد است، گفت: سن این خودروها بالای 20 سال است.
منبع: فارس