با اجرایی شدن یک قانون جدید، خودروسازان و واردکنندگان خودرو دیگر نمیتوانند با پیشفروش محصولات و دریافت بخش قابل توجهی از قیمت خودرو، از پول خریداران برای کاهش هزینههای مالی خود استفاده کنند.
برخی از خودروسازان و بهویژه واردکنندگان خودرو در پیشفروش محصولات خود درصد قابل توجهی از قیمت خودرو را هنگام عقد قرارداد پیشفروش، از خریداران دریافت میکنند.
در واقع این شرکتها به این طریق نقدینگی مورد نیاز برای اداره کسب و کار خود را نه از سرمایه خود بلکه از جیب مصرفکنندگان و خریداران تامین میکنند، موضوعی که باعث شده در مواردی سود واردکنندگان خودرو به میزان زیادی افزایش یابد.
پیش از این نیز یک کارشناس صنعت خودرو از درآمد هنگفت برخی از نمایندگیهای رسمی خودروسازان خارجی از ناحیه استفاده از پول پیشخریداران خودرو برای واردات این محصولات به ایران خبر داده بود.
فربد زاوه در این زمینه اظهار کرده بود:" در حال حاضر بازدهی پول واردات یک مدل خودرو با تیراژ بالا به کشور، حدود 500 درصد است. این به معنای آن است که شرکت واردکننده خودرو با استفاده از پول مردم، 500 درصد بهره مالی میبرد".
این وضعیت در تدوین اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو مورد توجه قرار گرفته است بهگونهای که با اجرایی شدن این قانون، خودروسازان و واردکنندگان خودرو در صورت پیشفروش محصولات خود مجاز به دریافت حداکثر 50 درصد مبلغ روز خودرو به عنوان پیشدریافت، خواهند بود.
در این زمینه در تبصره 3 ماده 8 اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو آمده است:" حداکثر مبلغ قابل دریافت در قراردادهای پیشفروش خودرو معادل 50 درصد قیمت فروش نقدی محصول مدنظر در هنگام عقد قرارداد است".
اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو هماکنون در هیات دولت در دست بررسی است و پس از تصویب، ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
منبع: ایسنا