یک کارشناس صنعت خودرو گفت : با وجود اینکه خودروهای داخلی از کیفیت نسبتا مناسبی برخوردارند اما همچنان نقاط منفی به لحاظ کیفی در این خودروها وجود دارد که موجب گردیده مصرف کننده رضایت کاملی از خودروهای تولید داخل نداشته باشد.
امرالله امینی با اشاره به اینکه امروز مشتریان کیفیت را در خدمات رسانی خیلی پایین خودروسازان می دانند افزود : از این رو نیاز است تا خدمات پس از فروش خودروهای با تیراژ بالا افزایش یابد.
وی تاکید کرد : اینکه بسیاری از مصرف کنندگان خودروهای داخلی به نمایندگی ها مراجعه نمی کنند و نمایندگی ها نیز خدمات پس از فروش مناسبی را ارائه نمی کنند خود جای سوال دارد که چرا زمانی که تعمیر نیاز است خدمات پس از فروش نمی تواند رضایت مصرف کننده را اخذ کند این مشکلی است که مشتریان داخلی کشور با آن مواجه هستند هر چند شبکه گسترده ای در حوزه خدمات پس از فروش وجود دارد اما تاکنون نتوانستند رضایت مصرف کنندگان را جلب نمایند.
وی با اشاره به اینکه در سند اهداف و سیاست های توسعه صنعت خودرو در افق 1404 وزارت صنعت و معدن موظف به نظارت بر عملکرد شرکت های خودروساز و وارد کننده در حوزه کیفیت در ارائه خدمات پس از فروش است تصریح کرد : متاسفانه با وجود این وظیفه قانونی ، نظارت و بازرسی بر عملکرد شرکت های ارائه کننده خدمات پس از فروش بسیار ضعیف و گاها به نظر می رسد اصلا وجود ندارد.
وی گفت : متاسفانه وزارت صنعت و معدن مصوب کرده که کارخانجات تولیدی خود بر عملکرد نمایندگی های خدمات پس از فروش نظارت داشته و بازرسی می نمایند در حالی که بازرسی شرکتها خدمات پس از فروش با نظارت مستقل از خودروساز باید صورت گیرد.
وی اظهار داشت : تاکنون وزارت صنعت و معدن گزارش بازرسی قابل قبولی را در ارتباط با نحوه خدمات پس از فروش خودروسازان ارائه نکرده است و متاسفانه تا این لحظه در این ارتباط ضعیف عمل شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه به وضعیت خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی پرداخت و خاطر نشان کرد : متاسفانه وضعیت خدمات پس از فروش خودروهای خارجی در ایران بسیار بدتر از خودروهای داخلی است به طوری که بسیاری از شرکتهای خارجی نمایندگی های بسیاری کمی در ایران دارند حتی به برخی از خودروها چنانچه خارج از سیستم نمایندگی وارد می شدند نیز خدمات ارائه نمی شود.
امینی افزود : متاسفانه همان گونه وزارتخانه در خصوص خدمات پس از فروش خودروهای داخلی نظارت نمی کند در ارتباط با خودروهای خارجی نظارت ها بسیار ضعیف تر است به عبارت بهتر حقوق مصرف کننده در این جریان در حال تضییع است .
وی در ادامه در ارتباط با فاصله خدمات پس از فروش خودروهای داخلی با استاندارد جهانی گفت : در حال حاضر فاصله زیادی بین خدمات پس از فروش خودروهای داخلی با استاندارد های جهانی وجود دارد و به طوری که بسیاری از شرکتهای خارجی در صورت بروز مشکلی در خودروهای تولید با ارائه فراخوان هایی تلاش می کنند تا مشکلات را برطرف نمایند در حالی درایران با وجود برخی مشکلات مشخص خودروها ،تاکنون چنین فراخوان هایی داده نشده است.
وی گفت : این تفاوت به این جهت است که خودروسازان داخلی در یک بازار خاص و انحصاری و بسته فعالیت می کنند در حالی که خودروسازان خارجی در یک بازار صادراتی و فراملی فعالیت دارند.
وی افزود : هر چند الگو های مشخصی برای نظارت بر خدمات پس از فروش خودروسازان وجود دارد و این امر نیز بر عهده وزارت صنعت و معدن است.
وی با ابراز تاسف از عدم آگاهی مصرف کننده از حقوق خود در حوزه خدمات پس از فروش تصریح کرد : امروز مشتریان آگاهی چندانی از حقوق خود در حوزه خدمات پس از فروش ندارند ضمن اینکه تاکنون مصرف کنندگان نیز به صورت مشخص و سیستماتیک شکایتی را از خدمات پس از فروش خودروسازان نداشته اند.
منبع: خبرخودرو