رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور درحالی از تشکیل پروندههای مالیاتی برای واردکنندگان خودرو خبر داده که پیش از این کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از تخلفات واردکنندگان خودرو از جمله فرار مالیاتی آنها خبر داده بود.
در گذشته کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی از فساد گسترده در روند واردات خودرو به کشور در سالهای اخیر بهویژه سال 1391، پرده برداشته بود.
استفاده از ارز دارو برای واردات خودرو، دستیابی به رانتهای اطلاعاتی، واردات خودرو با ارز مرجع 1226 تومانی و فروش آن با ارز آزاد و همچنین عدم پرداخت مالیات واقعی، از جمله موارد مطرح در این زمینه در گزارش مجلس بود.
تخلفات عدیده واردکنندگان خودرو در حالی است که از بهمن ماه سال گذشته با دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات خودرو منحصر به نمایندگیهای رسمی خودروسازان خارجی شده است؛ موضوعی که اعتراض شورای رقابت را به دنبال داشته و این شورا از وزارت صنعت خواسته که این دستورالعمل را اصلاح و از واردات خودرو رفع انحصار کند.
در چنین شرایطی رییس انجمن واردکنندگان خودرو در گفتوگو با ایسنا گزارش مجلس شورای اسلامی در زمینه فساد در واردات خودرو را غیرمستند و فاقد ارزش میداند. وی در پاسخ به اینکه مجلس در گزارشی تخلفات واردکنندگان خودرو را تایید کرده است، اظهار کرده بود:" صحبت ممکن است خیلی زیاد باشد اما صحبتهایی که بر پایه مستندات باشد ارزش دارد و صحبتهایی که بر مبنای مستندات نباشد، فکر نمیکنم ارزش داشته باشد".
در این شرایط به نظر میرسد اعلام رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در زمینه تشکیل پرونده مالیاتی برای واردکنندگان خودرو گامی برای رسیدگی به تخلفات شرکتهای واردکننده خودرو باشد؛ تخلفاتی که اگرچه در گزارش رسمی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی به صراحت بیان و از مراجع مسوول خواسته شده با آن برخورد شود اما رییس انجمن واردکنندگان خودرو آنها را رد میکند.
تکذیب شدن چنین تخلفاتی از سوی رییس انجمن واردکنندگان خودرو در حالی است که وزیر وقت بهداشت و درمان نیز در سال 1391 از دیگر تخلف برخی واردکنندگان خودرو در زمینه استفاده از ارز مرجع برای واردات خودرو پرده برداشته بود. در آن زمان مرضیه وحید دستجردی اعلام کرد که از ارز دارو برای واردات خودرو استفاده شده است.
منبع: ایسنا