رئیس استاندارد تدوین معیار و ممیزی مصرف سوخت شرکت بهینه سازی با اشاره به این که پیش نویس جریمه خودروسازها با هدف رعایت استانداردهای مصرف سوخت در حال آماده سازی است گفت: برای افزایش شیب کاهش مصرف سوخت در کشور باید استانداردها و نظارتها سختگیرانه تر شوند.
مریم مهدی نژاد با بیان این که استانداردهای خودروهای سبک بنزینی جاری در کشور براساس حجم موتور است که به ١٤ کلاس طبقه بندی می شوند، افزود: براساس کلاس خودرو و همچنین ساخت داخل یا خارج بودن آنها، میزان مصرف سوخت خودرو در هر ١٠٠ کیلومتر در استانداردهای خودروهای سبک بنزینی مشخص شده است که اگر مصرف سوخت خودرویی بیشتر از حد استاندارد بود، سازمان ملی استاندارد نباید مجوز تولید این خودرو را بدهد.
به گفته وی، استانداردهای مصرف سوخت خودروهای سبک بنزینی وارداتی سختگیرانه تر از خودروهای تولیدی در کشور است.
رئیس استاندارد تدوین معیار و ممیزی مصرف سوخت با اشاره به استانداردهای آلایندگی، استانداردهای ٥٤ کیفیت و مصرف سوخت تصریح کرد: استاندارد مصرف سوخت خودرو مستقل از استاندارد کیفیت است.
مهدی نژاد با بیان این که وزارت نفت در کمیته تدوین استانداردها، دبیر بخش تجهیزات انرژی بر با سوخت فسیلی بوده که در ماده ١١ قانون اصلاح الگوی مصرف نیز به آن اشاره شده است، افزود: کارگروه تصویب استاندارد خودروها متشکل از سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو، سازمان ملی استاندارد، وزارت نفت و نماینده ریاست جمهوری است.
رئیس استاندارد تدوین معیار و ممیزی مصرف سوخت با اشاره به هدف کاهش شدت مصرف سوخت گفت: باید استاندارد خودروها به گونه ای تدوین شوند که قابلیت اجرا داشته باشند و در غیر این صورت، سازمان ملی استاندارد آن را اجرا نمی کند.
به گفته وی، متوسط مصرف سوخت خودروهای سبک در اتحادیه اروپا ٥,٥٤ لیتر در ١٠٠ کیلومتر در سال ٢٠١٣ میلادی بوده، در حالی که در ایران این عدد حدود ٨.٣ لیتر در ١٠٠ کیلومتر در زمان مشابه بوده است.
مهدی نژاد با اشاره به این که هم اکنون برخی خودروها خارج از محدوده استاندارد در کشور تولید می شوند، گفت: با پایین آوردن تعرفه خودروهای وارداتی و عرضه آنها با قیمت واقعی جهانی در کشور، صحنه رقابت برای خودروسازها به وجود می آید، مشکل بازار انحصاری تولید خودرو نیز از بین می رود و انگیزه در خودروسازها برای تولید خودرو با کیفیت و کم مصرف ایجاد می کند.
وی با اشاره به این که متوسط مصرف سوخت به صورت وزنی در کشور کاهش پیدا کرده است ولی این کاهش نیست و با این روند مصرف سوخت، کشور ١٠ سال عقبتر از اتحادیه اروپاست، اظهار کرد: محور برنامه های اتحادیه اروپا برای سال ٢٠٢٠، کاهش مصرف سوخت خودروها تا ٤,١ لیتر در ١٠٠ کیلومتر است و اگر کشور ما بخواهد برای سال ٢٠٣٠ نیز به این میزان کاهش مصرف برسد باید روند کاهش مصرف سوخت را با شیب تندتری طی کند و استانداردها و نظارتها باید سختگیرانه تر و دقیقتر شوند.
به گفته رئیس استاندارد تدوین معیار و ممیزی مصرف سوخت شرکت بهینه سازی، هم اکنون آیین نامه مشخصی برای جریمه رعایت نکردن استانداردها در خودروسازی وجود ندارد ولی پیش نویسهایی در حال آماده شدن است.
مهدی نژاد با اشاره به این که در سال ٩٢ میانگین وزنی مصرف سوخت خودروهای تولیدی کشور ٨,٥٢ لیتر در ١٠٠ کیلومتر بوده است، یادآور شد: با توجه به شیب کاهشی از سال ٨٤ تاکنون که از ٩.١ به ٨.٥٢ لیتر در ١٠٠ کیلومتر رسیدیم و اگر همین شیب ادامه داده شود باید امسال به ٨.١٧ لیتر در ١٠٠ کیلومتر برسیم؛ کشور ما بیش از این پتانسیل کاهش دارد.
منبع: خبرخودرو