در جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای داخلی، امویام و سایپا ۱۳۲ با حفظ جایگاه خود در رده بیکیفیتترین خودروها، باز هم در اردیبهشتماه با افت کیفیت روبرو شدند.
گزارش تحلیلی ارزشیابی خودروهای ساخت داخل در اردیبهشت امسال نشان میدهد، در این ماه 99 درصد از خودروهای تولید شده در کشور مختص خودروهای سبک (سواری و وانت) و یک درصد نیز مربوط به خودروهای گروه سنگین (مسافری و باری) بوده است.
در این بررسی، نمره منفی امویام 110 با نیم واحد افزایش نسبت به فروردین ماه به 82.5 رسید و همچنان جایگاه بیکیفیتترین خودرو را برای خود حفظ کرد.
نمره منفی سایپا 132 نیز از 78.8 در فروردین ماه به 79.4 در اردیبهشت ماه رسید.
گروه سبک:
در اردیبهشت ماه، تعداد خودروهای تولیدی نسبت به فروردین ماه افزایش یافته و به طبع، تعداد خودروهای ارزشیابی شده نسبت به فروردین ماه 88.2 درصد افزایش داشته است.
در این ماه، جمعاً تعداد 28 مدل خودرو توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مورد بازرسی قرار گرفت که در میان آنها سوزوکی گرند ویتارا محصول شرکت ایران خودرو خراسان به عنوان تنها خودرو موجود در گروه قیمتی بالای 100 میلیون تومان، کمترین نمره منفی را از آن خود کرد و به عنوان کیفیترین خودرو در بین تمام گروههای قیمتی شناخته شد.
همچنین کیا سراتو محصول شرکت سایپا نیز به عنوان تنها خودرو موجود در گروه قیمتی بین 75 تا 100 میلیون تومان مورد ارزیابی قرار گرفت و با کسب 16.5 نمره منفی، دومین خودرو با کیفیت این ماه معرفی شد.
در اردیبهشت ماه سال جاری در گروه خودروهای بین 50 تا 75 میلیون تومان تندر 90 اتوماتیک محصول شرکت ایران خودرو، جک J5 اتوماتیک، ام وی ام 530 و لیفان 620 هر کدام به ترتیب 20.5، 43.0، 46.4 و 48.8 نمره منفی کسب کردند.
در این ماه 17 خودرو بین 25 تا 50 میلیون تومان مورد ارزشیابی قرار گرفتند که از میان آنها پارس تندر، تندر 90 پارس خودرو و تندر 90 ایران خودرو هر سه 20.5 نمره منفی کسب کردند و در ابتدای جدول قرار گرفتند. در انتهای جدول این گروه قیمتی نیز تیبا2 با 54.3 نمره منفی قرار دارد.
در این ارزشیابی نیز مانند ماههای گذشته خودروهای تیبا، سایپا 131 محصول شرکت سایپا و پارس خودرو، سایپا 32 و امویام در گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان قرار گرفتند و کمترین نمره منفی در بین این خودروها به تیبا محصول شرکت سایپا کاشان اختصاص یافت.
عیوب فنی و عملکردی:
در بخش عیوب فنی و عملکردی، خودروهای سایپا 131 و سایپا 132 بیشترین نمرات منفی را کسب کردند. از طرفی شاهد تنزل 3.9 درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که عمدتاً مربوط به افزایش نمره منفی خودروهای کیا سراتو و پژو پارس فارس در این بخش است.
در بخش تزئینات و مونتاژ، خودروهای ام وی ام 110 و سمند بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادند. در ضمن شاهد افزایش 11.5 درصدی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل از آن هستیم که از جمله عوامل اصلی در ایجاد این روند نزولی، مربوط به خودروهای پژو 206 صندوقدار و پژو پارس خراسان است.
در بخش بدنه خودروهای ام وی ام110 و سایپا 132 بیشترین نمرات منفی را کسب کردند، همچنین میانگین نمره منفی بخش بدنه نسبت به ماه قبل روند صعودی 7.3 درصدی را تجربه کرد که بیشترین تغییر مربوط به خودروهای پژو 206 و پژو پارس خراسان است.
در بخش رنگ، میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل 11.1 درصد بهبود یافت که عمدتاً مربوط به کاهش نمره منفی خودروهای ام وی ام 315 و پژو پارس فارس در این بخش است. همچنین خودروی لیفان 620 و لیفان X60 بیشترین نمره منفی را در بخش رنگ کسب کردند.
تعداد ایرادهای مهم و اساسی به میزان قابل توجهی افزایش داشت که اغلب مربوط به خودروهای پژو پارس و پژو 405 تولید تهران است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری 0.9 درصد تنزل یافت.
تغییرات کیفیت خودروهای سواری:
در نمودار روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری، پژو پارس تولید تهران بیشترین میزان بهبود و پژو پارس مازندران هم بیشترین میزان تنزل را داشتهاند.
وانت:
در بخش وانت شاهد رشد تولید در اردیبهشت نسبت به فروردین هستیم که افزایش تولید وانت کارا تک کابین و وانت کارا دو کابین از جمله عوامل اصلی در ایجاد این روند صعودی است.
با توجه به رشد تولید خودروهای گروه وانت در اردیبهشت ماه، ارزشیابی این خودروها نیز 147.4 درصد افزایش یافت و وانت پیکاپ فوتون در صدر جدول ردهبندی و وانت کارا دو کابین هم در انتهای جدول قرار گرفتند.
عیوب فنی و عملکردی:
در بخش عیوب فنی و عملکردی، وانت نیسان تک سوز بیشترین نمره منفی را کسب کرد. از طرفی شاهد تنزل 9.0 درصدی میانگین نمره منفی در اردیبهشت نسبت به فروردین هستیم که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند نزولی مربوط به وانت کارا تک کابین است.
در بخش تزئینات و مونتاژ شاهد افت 24.5 درصدی هستیم که عمدتاً مربوط به روند رو به افول وانت سایپا 151 است. ضمناً وانت کارا تک کابین بیشترین نمره منفی را در این بخش کسب کرد.
در بخش بدنه وانت کارا دو کابین بیشترین نمره منفی را کسب کرد، از طرفی هم در این بخش میانگین نمره منفی 17.3 درصد کاهش یافت که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند رو به رشد مربوط به وانت سایپا 151 است.
در بخش رنگ، وانت کارا دو کابین بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد، همچنین شاهد افت 5.0 درصدی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تأثیر مربوط به وانت کارا دو کابین است.
تعداد ایرادهای مهم و اساسی، 63.3 درصد رشد داشته است که عمده دلیل این موضوع مربوط به افزایش تعداد این ایرادات در وانت نیسان تک سوز است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه وانت در اردیبهشت نسبت به فروردین ماه دستخوش تغییر نشده است.
تغییرات کیفیت وانت ها:
در نمودار روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه وانت مشاهده میکنیم که وانت کارا تک کابین بیشترین میزان بهبود و وانت کارا دو کابین هم بیشترین میزان تنزل را داشتهاند.
گروه سنگین:
در بخش خودروهای تجاری مسافری نیز در اردیبهشت ماه مانند ماه قبل از آن، هیچ خودرویی ارزشیابی نشده است.
در بخش خودروهای تجاری باری شاهد رشد تولید در اردیبهشت ماه هستیم که بیشترین عامل ایجاد این روند، افزایش تولید کامیونت ایسوزو NPR75P و کشنده کاوه است.
با توجه به روند صعودی تولید خودروهای این گروه در اردیبهشت ماه، ارزشیابی این خودروها نیز 115 درصد افزایش یافت.
در گروه کامیونت ها، کامیونت ایسوزو NPR75P محصول بهمن دیزل در رده نخست قرار گرفت. در گروه کامیون ها در میان 3 مدل خودروی تولیدی، کامیون اسکانیا G400(کمپرسی) محصول ماموت دیزل در صدر قرار گرفت.
در بخش کشنده ها هم 3 مدل خودرو تولید شد که کشنده بنز آکسور محصول ایران خودرو دیزل در بالاترین رده این گروه قرار گرفت.
عیوب فنی و عملکردی:
در بخش عیوب فنی و عملکردی، کامیون البرز D375 بیشترین نمره منفی را کسب کرد. همچنین شاهد تنزل قابل توجه میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل هستیم. در بخش تزئینات و مونتاژ کامیون البرز D375 بالاترین نمره منفی را کسب کرد. از طرفی میانگین نمره منفی این بخش 6.7 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت که عمدتاً مربوط به روند نزولی کشنده کاوه و کشنده بنز آکسور است.
در بخش بدنه کامیون بنز WH حداکثر نمره منفی را کسب کرد، همچنین شاهد بهبود 16.4 درصدی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند رو به رشد، مربوط به کشنده کاوه است.
در بخش رنگ کامیون بنز WH بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد. میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل روند صعودی 6.3 درصدی را تجربه کرد که غالباً مربوط به کاهش نمره منفی کامیونت الوند در این بخش است.
در انتها میانگین نمره منفی خودروهای این گروه شاهد تنزل کیفی 1.1 درصدی نسبت به ماه قبل است.
تغییرات کیفیت خودروهای گروه سنگین:
در نمودار روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه تجاری در اردیبهشت نسبت به ماه قبل از آن، کامیون اسکانیا G400 بیشترین میزان بهبود و کشنده کاوه هم بیشترین میزان تنزل را داشتند.
منبع: فارس