یک کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت : در هفته گذشته نیز بیشترین حجم و ارزش معاملات مربوط به گروه خودرویی بود اما روند قیمتی سهام شرکتها منفی بود که این اتفاق نیز ناشی از هیجانات کاذب در بازار سرمایه است .
کیوان شیخی با توجه به کاهش نرخ بهره بانکی به عدم واکنش جدی بازار سرمایه نسبت به اجرای این تصمیم پرداخت و افزود : پیش بینی می شود در هفته جاری روزهای خوبی برای سهام شرکتهای خودرویی و سایر سهام شرکتها در پیش رو بوده و معاملات پر حجمی را شاهد بوده و روند رو به رشدی در شاخص های بورسی صورت گیرد.
وی همچنین کاهش نرخ بهره بانکی را موجب افزایش حداقل 8 درصد حاشیه سود شرکت های بورسی دانست و گفت : این کاهش نرخ بهره بانکی موجب کاهش در هزینه تامین مالی شرکت ها خواهد شد و بیشتر از 15 الی 16 درصد حاشیه سود شرکتهای خودرویی را بالا خواهد برد چون عمده شرکت های خودرویی هزینه های سنگین مالی دارند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود : لذا با توجه به این اتفاقات و با توجه به افزایش بیش از حد تصور روند منفی بازار سرمایه و صف های قیمتی جدیدی که شکل گرفته است پیش بینی می شود که یکی از بهترین شرایط برای خرید افرادی که می خواهند وارد بازار سرمایه شوند ایجاد شود خصوصا در گروه خودرو و ساخت قطعات این چشم انداز که تا پایان سال بازدهی که در بورس اوراق بهادار نصیب سرمایه گذار می شود به مرتب بیشتر از سایر های بازارهای مالی و بورس اوراق بهادار خواهد بود.
شیخی همچنین با توجه به روند منفی شاخص بورس در هفته گذشته تصریح کرد : : پس از خوشبینی هایی که در بازار سرمایه مبنی بر اتفاقات سیاسی رخ داد متاسفانه برخی از سهامداران عملکرد چندان خوبی نداشتند و این امر ناشی از برداشت هیجانی سهامداران است که گاها با خوشبینی و یا بدبینی همراه است.
وی گفت : سهامداران پس از ورود به بورس باید چشم انداز آتی صنایع بورسی را بررسی کنند در حالی که در این مدت به دلیل فقر تحلیل بازار سرمایه ، سهامداران بیشترین تحلیل را از اخبار سیاسی داشته و معمولا نسبت به اخبار اقتصادی و فروش و تولید شرکتها هیچ تحلیل و برداشتی ندارند.
وی تاکید کرد : این مساله موجب می شود که جریانات هیجانی و کاذب بر تحلیل و بنیه شرکتها غلبه نماید اتفاقی که عمده مشکلات پیش آمده هفته گذشته را موجب شد و شاهد افت شاخص و روند منفی بازار سرمایه گردید.
وی افزود : هر چند در این مدت شاهد رشد درآمد شرکتهای بورسی بوده ایم و اتفاق منفی در این جریان رخ نداده است اما در بحث تغییر قیمت حدود 7 تا 8 درصد کاهش قیمت نمادهای خودرویی و بانکی و سایر محصولات دیگر صورت گرفته است که این مسئله بر فقر تحلیل و غلبه احساس بر منطق بر می گردد.
وی گفت : البته در این جریان شرکت های خودرویی نیز بیشترین ضربه را خوردند و بیشترین تاثیر منفی را از شرایط فعلی دریافت کردند این در حالی است که همواره به سهامداران توصیه می شود که هیچ زمان شرکتی طی یکی دو روز به لحاظ سود اوری و کاهش سود آوری متحول نخواهد شد بنابراین کسانی که ظرف مدت کوتاهی ناشی از احساسات و جویی که به بازار وارد می شود تصمیم به فروش و خرید می گیرند باید دید که بر اساس چه منطقی این گونه تصمیمات را می گیرند.
وی تصریح کرد : با توجه به رشد تولیدی که در شرکت های بورسی وجود دارد چشم انداز بسیار روشنی را برای همه صنایع و کلیات اقتصاد می توان پیش بینی نمود.
وی همچنین با توجه به واکنش بازار سرمایه در هفته گذشته اظهار داشت : در شرایطی که اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور رو به بهبود است مشخص نیست که چه اتفاقی موجب واکنش بازار به سهام شرکتهای بورسی شده است.
منبع: خبرخودرو