عباس سماواتی افزود : در حال حاضر کمبودی در بازار لاستیک و روغن ترمز وجود ندارد بلکه بازار این کالاها اشباع است اما نکته مهم در شرایط کنونی قیمت لاستیک و روغن ترمز در بازار و کاهش قدرت خرید مردم است که به دلیل گرانی در بازار با افت تقاضا مواجه شده است.
وی در ادامه از مالیات دریافتی از اعضای اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک ، روغن ترمز و فیلتر انتقاد کرد و اظهار داشت : متاسفانه سازمان امور مالیاتی بر حسب درآمد واحدهای صنفی ، مالیات در یافت نمی کند این در حالی است که بر اساس قانون ، مالیات اصناف باید بر مبنای درآمد هر واحد صنفی باید محاسبه و دریافت شود.
وی گفت : ارائه اظهار نامه های مالیاتی به منظور اعلام درآمد در هر واحد صنفی است بنابراین اگر سازمان امور مالیاتی قصد افزایش دریافت مالیات را دارد باید اسناد و مدارکی را در این ارتباط ارائه کند که اظهار نامه مالیاتی برخی واحدها با درآمد آنها مغایرت دارد اما متاسفانه به این شکل عمل نمی شود و ممیزان مالیاتی به هر نحو مورد دلخواه کار می کنند و عده ای از ارائه مالیات طفره می روند و با ارائه کد شرکت های قلابی ، اجناس دست دوم و سوم به بازار وارد می کنند.
وی تصریح کرد : هم اکنون اغلب فروشندگان لاستیک و تایر ،قیمت لاستیک در بازار را زیر قیمت مصوب به فروش می رسانند و مشکل بسیاری از فعالان این صنف همین مورد است کارخانه تولیداتش را با قیمت به فروشندگاه عرضه می کند که بازار با چنین قیمت هایی خریدار نیست.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک ، روغن ترمز و فیلتر افزود : با چنین روند افزایش قیمتی که در کارخانجات تولید تایر وجود دارد صرفا واحدهای صنفی متضرر می شوند چرا که با قیمت های فعلی ، تقاضایی در بازار وجود ندارد و واحدهای صنفی ناگزیرند تا با ضرر و زیان کالا را به مشتری عرضه کنند.
سماواتی گفت : متاسفانه افزایش قیمتی که در شب عید صورت گرفت افزایش قیمت بی رویه ای بود و با دلار 3800 تومان نرخ گذاری شد و امروز دلار 3160 تومان شده است. بنابراین برای ثبات در بازار باید قیمت تولید در کارخانجات کاهش یابد.
وی همچنین در خصوص نظارت اتحادیه بر لاستیک و روغن های وارداتی افزود : دولت باید آمار و ارقام درستی در ارتباط با محصولات وارداتی و داخلی عرضه شده به صنوف ارائه کند تا اتحادیه بتواند ظارت دقیقی بر بازار داشته باشد تا زمانی آمار و ارقام دقیقی در این خصوص ارائه نشود همانند مسئله ای است که فاقد صورت مسئله است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک ، روغن ترمز و فیلتر به کیفیت کالاهای موجود در بازار اشاره کرد و گفت : کنترل کیفیت کالاها اعم از وارداتی و داخلی بر عهده سازمان استاندارد است لذا دولت می تواند بر کالاهای عرضه شده به بازار نظارت نماید .
سماواتی همچنین مهمترین دغدغه این صنف را عدم همکاری تولید کنندگان و وارد کنندگان اعلام کرد و گفت : در شرایطی که همکاری تولیدکنندگان و واردکنندگان با صنف فروشندگان لاستیک و روغن بسیار ضعیف است دارایی نیز دهها برابر مالیات از واحدها دریافت می کند.