یک کارشناس صنعت خودرو گفت : بی شک هر گونه حرکت در جهت بهبود روابط و همواره شدن مسیر همکاری های بین المللی در وضعیت خودروسازی ایران و توسعه در این بخش تاثیر خواهد داشت.
دکتر آرام افزود : مسلما با فراهم شدن شرایط و رفع تحریم ها امکان مبادلات پولی و بانکی و از سویی کسب دانش و تکنولوژی های جدید میسر گردیده و در بلند مدت در افزایش بهره وری در تولید تاثیر خواهد گذاشت.
وی همچنین به تاثیر آثار مثبت مذاکرات در قیمت قطعات اشاره کرد و گفت : با نهایی شدن توافقات در ماههای آینده و بهبود شرایط در مبادلات پولی و تامین قطعات مورد نیاز منطقا این مساله در قیمت قطعات تاثیر خواهد داشت هر چند باید منتظر نتایج بلند مدت تاثیر مذاکرات بر صنعت خودرو نیز بود.
وی اظهار داشت : قطعا اوضاع صنعت خودرو به تدریج و پس از نهایی شدن مذاکرات روند توسعه را طی خواهد کرد به خصوص با مذاکرات اخیر و خط های جدیدی که قرار است ایجاد شود طبعا تکنولوژی های جدید کسب و کمک موثری در رشد و ارتقاء خودروسازی خواهد بود.
وی گفت : البته در راستای همکاری جدید و عرضه خودروهای متنوع باید توجه مناسبی به قراردادها تنظیم شده در این حوزه شود تا قطعه سازان نیز در این میان متضرر نگردیده بلکه باعث توسعه فعالیت به لحاظ کمی و کیفی در صنعت قطعه سازی و خودروسازی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به مذاکرات اخیر برای همکاری با شرکت پژو اشاره کرد و گفت : هر چند قطع همکاری پژو با ایران بیشتر به جهت مسائل سیاسی بود اما بیشترین تعاملی که در این سالها با شرکتهای خارجی گردید با شرکت پژو بود اما قطعا برای همکاری مجدد با این شرکت باید توجه شود که اشتباهات گذشته تکرار نشود.
آرام گفت : در صورتی که در شرایط و بستری که برای همکاری ها بوجود می آید تعامل با سایر شرکت های معتبر خارجی مثل آلمانی و امریکایی مورد توجه قرار گیرد مسلما می تواند به دلیل سطح فن آوری و کیفیت خودروها رقیب جدی با شرکتهای فرانسوی شوند.
وی تاکید کرد : پس از مذاکرات هسته و نهایی شدن توافقات باید در تنظیم قرارداد با خودروسازان خارجی توجه شود تا تعامل مناسبی در همکاری با شرکتها صورت گیرد.
منبع: خبرخودرو