رئیس انجمن قطعه سازان استان آذربایجان شرقی گفت: در سال گذشته 50 درصد واحدهای تولیدی این استان به صورت نیمه فعال مشغول به کار بوده و نیز با وجود کاهش سفارش قطعات از سوی خودروسازان ، در مجموع صنعت قطعه سازی به نسبت سال گذشته از وضعیت مطلوب تری برخوردار بوده است.
یونس اکبرپور درخصوص تامین مواد اولیه کارخانجات افزود: به علت وجود سیاست های اشتباه در بازار خرید و فروش قطعات و دیرکرد پرداخت مطالبات توسط خودروسازان، قطعه ساز ناچار به دریافت وام با بهره بالا از بانک ها می گردد و این امر خود یکی از بزرگترین معضلات صنعت قطعه سازی است.
وی گفت: یکی دیگر از چالش های پیش روی این صنعت مشکل عدم وجود نقدینگی است که امیدواریم با پرداخت به موقع مطالبات توسط خودروسازان، در آینده شاهد رونق هرچه بیشتر این صنعت باشیم .
وی افزود: راهکار برون رفت از این مشکل پیوند مجموعه قطعه سازان و خودروسازان با یک بانک عامل است که با تاخیر پرداخت طلب قطعه سازان، بانک عامل اقدام به تامین نیاز قطعه ساز نماید که با نهادینه شدن این امر کمک شایانی به صنعت قطعه سازی کشور خواهد شد.
وی گفت: از عمده ترین مشکلات موجود در عدم رشد صنعت قطعه سازی کشور، عدم اختصاص یارانه دولتی به این صنعت و نیز دریافت حق بیمه بالا و همچنین به روز نبودن ماشین آلات تولیدی است که در حال حاضر رقابت محصولات داخلی با موارد مشابه خارجی را سخت نموده است.
اکبرپور پایدار در پایان ضمن ارائه راهکارهای حل این معضلات خاطرنشان کرد: در صورت مساعدت دولت با طرح های حمایتی خود به صورت مستقیم و غیر مستقیم همانند اعطای وام های کم بهره، افزایش نیروی ماهر و به روزرسانی فرهنگ کار از طریق آموزش، این صنعت می تواند در آینده پیشرفت و افزایش راندمان تولید داشته باشد.