«مجله ماشین» - پس از حاصل شدن تفاهمنامه سوئیس، و ایجاد امیدواری در بین سرمایه گذران و صنعت گران داخلی مبنی برتاثیر سریع وکوتاه مدت این رویداد بر اقتصاد کشور، نظرات متفاوتی از آینده از سوی کارشناسان منتشر می شود.
دراین باره مسیح فرزانه کارشناس صنعت و بازارخودرو ضمن پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری «مجله ماشین» که آیا با رفع تحریم ها و ایجاد فرصت برای حضور سرمایه گذاران خا رجی می توانیم شاهد ایجاد یک فضای رقابتی و رونق صنعت خودروی کشورمان باشیم ؟ گفت: ازآنجایی که وضع تحریم ها در یک بازه زمانی طولانی مدت و به صورت مرحله بر مردم وکشور تحمیل وسبب لطمه زدن بر اقتصاد گردید، پس در صورت نگاهی کارشناسانه باید گفت: حتی درصورت رفع تمام و کمال و یک مرحله ای تحریم ها در بخش های اقتصادی بویژه خودرو، نمی توان در کوتاه مدت انتظارمشاهده اثرات مثبت آن بر بازار کشور بود. اگر چه کاهش نرخ ارز به صورت مقطعی می تواند در نقش یک مسکن در بحث افت قیمت محصولات وارداتی نقشی کلیدی بازی کند.
وی در ادامه می گوید: در طی دو دهه گذشته سرمایه گذاران خارجی متعددی از آلمان، فرانسه و ... به بازار کشور وارد شدند که هرکدام در مرحله ای موفق و در مرحله ای با توقف در عرضه محصولاتشان روبروشدند.
فرزانه می افزاید: درصورت مهیا شدن تمامی عوامل فوق الذکرو البته فرصت دادن به صنعت کشور می توان در پروسه نیم دهه تا یک دهه آینده شاهد اثرات مثبت این رویداد براقتصاد کشور بود که قطعا دراین بین ورود برندهای خودروسازهای خارجی به صورت مستقیم و درقالب سرمایه گذار می تواند بازارمصرفی خودرو درکشور را به یک محل رقابت بسیار جذاب برای مصرف کننده تبدیل کند. مهمترین بخش حضور سرمایه گذاران خارجی نیز انتقال و آموزش تکنولوژی های روز دنیا و رقابتی نمودن قیمت دربازار است.
وی درپایان متذکر می شود که بهترین الگو درتوسعه صنعت خودروسازی در طی یک دهه گذشته، کشور ترکیه است که مبدل به یکی از بازارهای پررونق برندهای اقتصادی چون داچیا ، رنو و تویوتا شده است. البته انتخاب محصول عرضه شده در بازار کشورمان نیز دیگر فاکتور کلیدی چنین رویدادی خواهد بود که تمایل و نیاز بازار بیشتر به سمت خرید خودروهای خودروهای کوچک شهری، کراس اوور و سدانهای اقتصادی - نیمه لوکس است.