سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران گفت : با توجه به موجودی بالای انبارها تا پیش از سال جدید ، به نظر نمی رسد توافقات اخیر و هر گونه افزایش تولید تاثیر چشم گیری در شرایط فعلی بازار تولید و صنعت تایر داشته باشد.
مصطفی تنها افزود : البته در کوتاه مدت و در صورت نهایی شدن توافقات مسلما تاثیراتی را در صنعت تایر خواهد گذاشت به طوری که موجب تنوع محصولات مورد نیاز در بازار خواهد شد و در این راستا طبعا ترکیب تقاضا در بازار تایر از نظر نوع محصول متعادل خواهد گردید.
وی گفت : از سویی با توجه به جهت گیری صنعت خودرو در همکاری با چینی ها در نتیجه این توافقات جهت گیری صنعت خودرو به سمت کشورهای اروپایی خواهد رفت و در این جریان نوع و نیاز بازار تایر جا به جا می شود که البته در این راستا صنعت تایر نیز باید توانش را تقویت کند تا خود را با تغییراتی که در نیاز بازار بوجود می اید تطابق دهد.
وی با اشاره به تاثیر مثبت توافقات اخیر بر بخش تولید خصوصا صنعت تایر اظهار داشت : متاسفانه بواسطه تحریم ها تاکنون صدمات جبران ناپذیری به صنعت تایر وارد شده است به طوری که در این مدت صنعت تایر برای تامین مواد اولیه با مشکلات زیادی مواجه شده و عملا در این شرایط از منابع همیشگی امکان واردات مواد به خصوص در بخش ماشین آلات ، قطعات و تجهیزات و خاصه مساله تکنولوژی و دانش فنی موانع زیادی وجود داشته است.
عضو کمیته اجرایی انجمن صنفی صنعت تایر تاکید کرد : البته تاثیر توافقات در کوتاه مدت مشخص نخواهد شد و عملا دو سالی زمان نیاز است تا توافقات هسته ای و رفع تحریم ها تاثیرات لازم را بر صنعت تایر داشته باشد.
تنها افزود : هر چند فشارهای سنگینی به واسطه تحریم ها به صنعت تایر و تولیدکنندگان وارد شده که امید است با توافقات اخیر مسائل و مشکلات موجود کمتر شود.
وی در ادامه با توجه به اوضاع کنونی صنعت تایر در سال جاری گفت : هم اکنون موجودی فراوان در انبارها باعث شده که بسیاری از تولیدکنندگان تایر تعطیلات سال جدید را طولانی تر نمایند تا بازار تایر متعادل شود.
وی تصریح کرد : متاسفانه واردات تایر در شش ماهه دوم سال گذشته بسیار گسترده بوده و این مساله موجب اشباع بازار و افزایش موجودی انبارها شده است.
افزایش 170 درصدی واردات تایر در شش ماهه دوم سال 93
وی افزود : بر اساس آمار موجود در شش ماهه دوم سال گذشته واردات تایر حدود 170 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش داشته است.
وی تاکید کرد : در حال حاضر تولیدکنندگان تایر برای متعادل شدن بازار ناگزیر شدند ریتم تولید را کاهش دهند امید است اثرات تغییراتی که وزارت صنعت و معدن به منظور کنترل واردات داده تا اواخر سه ماهه اول امسال مشخص و با حذف ارز مبادله ای از واردات تایر بازار متعادل تر شود.
وی گفت : هم اکنون بوروکراسی حاکم بر اتاق مبادله ای به شکلی است که عملا تولیدکنندگان و صنایع مختلف بخشی از ارز مورد نیاز را به صورت آزاد و بخشی را توسط ارز مبادله ای تامین می کنند.
منبع: خبرخودرو