کیوان شیخی افزود : در روزهای اخیر سهام شرکتهای خودرویی نیز مستثنی از این وضعیت نیست و اما ابهام موجود را پذیرفته اند به طوری که عمده شرکتها به میزان 3 برابر پیش بینی اولیه ای سود سال 93 را در پایان سال محقق کرده اند و در درآمدهای پیش بینی شده به خوبی عمل کردند اما از نظر تغییرات قیمتی متاسفانه با استقبال روبرو نبودند در صورتی که امسال بهترین سودها را در سهام شرکتهای گروه خودرویی در بازار سرمایه داشتیم اما از نظر تغییرات قیمتی و میزان بازدهی به بازار سرمایه عدد ناچیزی بوده است.
وی تصریح کرد : البته نسبت به سایر گروههای بازار سرمایه بازدهی که از ابتدای امسال تاکنون گروه خودرویی داشتند چیزی بین 10 تا 12 درصد بوده که نسبت به کمیت بازار سرمایه که منفی 18 درصد بوده توانستند بازدهی مثبتی را به خودشان اختصاص دهند این در بلند مدت روند خوشایندی برای بازار سرمایه نبوده است یعنی انتظارات بیشتر از آن چیزی است که اتفاق افتاده است.
وی گفت : در روزهای اخیرهمچنان بیشترین ارزش و حجم معاملات مختص شرکتهای خودرویی است و رشد و سودآوری که شرکتها داشتند بالطبع آن باید رشد قیمتی را تجربه می کردند که متاسفانه نتوانستند رشد قیمتی را تجربه کنند و عمده دلیل آن هم ابهام در مذاکرات هسته ای و ربط معاملات سهام این گروه به مذاکرات است که به نظر من اقدام کاملا اشتباهی است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد : متاسفانه هم اکنون هر محرک مثبتی هم که به بازار سرمایه وارد می شود با استقبال سهامداران مواجه نمی شود و عمده دلیل آن هم ابهام در مذاکرات هسته ای است به طوری که سرمایه گذاران نادانسته آینده شرکتهای بورسی را مربوط به مذاکرات هسته ای نمودند.
شیخی تصریح کرد : نهایت وابستگی که می تواند بورس اوراق بهادار به مذاکرات هسته ای داشته باشد در بدبینانه ترین حالت 20 درصد است در حالی که 100 درصد موضوع را به مذاکرات هسته ای ربط دادند که این خود می تواند باعث ضرر و زیان بسیار هنگفتی برای سهامداران شود .
وی گفت : پیش بینی می شود خوشبختانه در روزهای پیش رو این اتفاق حل شود و تا پایان اسفند ماه به نتیجه مورد نظر دست یابیم.
وی افزود : امروز سرمایه گذار باید دیدگاه خود را بر اساس عدم توافق هسته ای شکل دهد و بر روی صنایعی سرمایه گذاری کند که بتواند آن میزان بازدهی که در سایر بازارهای مالی بدست می آورد را کسب نماید.
وی تصریح کرد : متاسفانه همچنان ابهام اساسی در بازار سرمایه وجود دارد مازاد بر آن ابهامی است که موسسات پولی و بانکی در جهت افزایش نرخ سپرده های بانکی ، جذب نقدینگی راکد بازار سرمایه و سایر بازارها راه انداختند که در بلند مدت می تواند آثار مخرب بسیار زیاد اقتصادی را برجای بگذارد چرا که کلا تولید را در کما فرو می برد و دید سرمایه گذاری را به دید سفته بازی و سپرده گذاری تبدیل می کند و می تواند لطمات بسیارسنگینی را بر اقتصاد خصوصا اشتغال زایی وارد نماید.
منبع: خبرخودرو