خودروهایی که در فراخوان سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا اعلام شدهاند ساخت تویوتا موتور، فیات کرایسلر اتوموبیل و هوندا موتور هستند.
رییس این سازمان اعلام کرد حدود 400 مورد باز شدن ناخودآگاه کیسه هوا در خودروهای تحت فراخوان گزارش شده که صدمات جزیی بر جای گذاشته اند.
این فراخوان مربوط به یک تراشه معیوب در سیستمهای کیسه هوا است که سه ماژول کیسه هوا از جمله مدار تولید شده توسط شرکت TRW اتوموتیو هولدینگز باید به طور کامل تعویض شوند.
این سه خودروساز پیشتر فراخوانهایی را برای تعمیر مشکلات این تراشه صادر کرده بودند اما 39 خودروی تعمیر شده تحت این فراخوانها مجددا با مشکل کیسه هوا روبرو شدند.
این فراخوان با فراخوان میلیونها خودروی مجهز به کیسههای هوای ساخت شرکت تاکاتا که به گفته رگولاتورهای ایمنی آمریکا بادکنندههای آنها در بعضی از خودروها ممکن است ترکیده و قطعات فلزی را در داخل خودرو پرتاب کنند، ارتباط ندارد.
کار نکردن کیسههای هوا در جنجال سال گذشته که بر سر تاخیر جنرال موتور در فراخوان خودروهای دارای سوئیچ احتراق معیوب که منجر به قطع برق و از کار افتادن سیستمهای ایمنی میشد، محوری بود.
هوندا اعلام کرده است حدود 374 هزار خودروی هوندا و آکورا در آمریکا تحت فراخوان جدید قرار میگیرند.
این خودروساز ژاپنی در بیانیهای اعلام کرد هوندا پس از کامل شدن فراخوان اولیه برای تعمیر، تعداد معدودی شکایت در مورد بازشدن ناخودآگاه کیسه هوا در این خودروها دریافت کرده است.
سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا نویز الکتریکی را عامل مشکل گزارش شده در فراخوان جدید اعلام کرده است. مدلهای تحت فراخوان قطعهای به نام واحد کنترل الکترونیکی دارند که بکارگیری کیسه هوا را کنترل میکند.
اگرچه این فراخوان مربوط به مشکل تاکاتا نیست اما حدود یک میلیون از این خودروها پیش از این برای مشکل کیسه هوای تاکاتا تحت فراخوان قرار گرفته بودند.
بر اساس گزارش رویترز، این فراخوان دشواری فزاینده خودروسازان و رگولاتورها در برابر پیچیده شدن سیستمهای الکترونیکی را بارز میکند. ممکن است چند ماه طول بکشد تا این شرکتها قطعات کافی برای تعمیر خودروهای فراخوان شده تهیه کنند.
منبع: ایسنا