محمد خان بلوکی افزود : در همین راستا قرار است چیزی در حدود 50 میلیون تومان تسهیلات برای نوسازی کامیون های فرسوده اختصاص دهد همچنین مبلغی برای اسقاط کامیون ها ارائه شود که فعلا تمام این موارد در حد طرح است و تاکنون عملیاتی نشده است.
وی تصریح کرد : هم اکنون حدود 190 هزار دستگاه کامیون بالای 25 سال و 40 هزار دستگاه کامیون بالای 40 سال در کشور تردد دارند که باید ابتدا نسبت به نوسازی کامیون های بالای 40 سال عمر اقدام شود.
وی خاطر نشان کرد : وزارت نفت از محل کاهش واردات و صرفه جویی در مصرف گازوئیل بنا دارد تسهیلات لازم جهت نوسازی کامیون های فرسوده را ارائه کند چرا که هم اکنون کامیون فرسوده حدود 80 لیتر در 100 کیلومتر مصرف دارد در حالی که کامیون نو 35 لیتر مصرف دارند که قرار است تسهیلات لازم از این محل تامین شود.
وی با اشاره به زمانبر بودن نوسازی ناوگان حمل و نقل بار در کشور ، اظهار داشت : به دلیل عدم تامین کامیون های مناسب برای جایگزینی و تعداد زیاد کامیون های فرسوده ضرورت دارد تا شرایط برای واردات کامیون به کشور فراهم شده تا نوسازی در این بخش تسریع شود.
رئیس اتحادیه حمل و نقل بار کشور تاکید کرد : در صورتی که سالیانه 20 هزار دستگاه کامیون جدید به ناوگان حمل و نقل بار تزریق شود 12 سال زمان نیاز است تا کلیه کامیون های فرسوده نوسازی شوند.
خان بلوکی در ادامه به ارائه طرحی جهت نوسازی کامیون ها ظرف حداقل دو سال پرداخت و گفت : بهترین راه اسقاط خودروهای حمل و نقل جاده ای اعطای مجوز ورود خودرو به صاحبان خودروهای فرسوده است قطعا با این اقدام روند اسقاط کامیون های فرسوده وضعیت بهتری خواهد یافت.
وی گفت : هم اکنون مجوز واردات کامیون های دست دوم و 3 سال کارکرد را به شرکتهای حمل و نقل ارائه شده است در حالی این شرکتها به هیچ عنوان سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل انجام نمی دهند و عمده سرمایه در این بخش برای رانندگان است .
وی تاکید کرد : هم اکنون 97.5 در صد کامیون های کشور برای رانندگان است به همین جهت طرحی ارائه شد که به جای ارائه مجوز واردات به شرکتهای حمل و نقل ، دارندگان کامیون های فرسوده اجازه واردات کامیون های 3 سال کارکرد را داشته باشند .
وی افزود : با اعطای مجوز واردات کامیون های دست دوم به صاحبان کامیون های فرسوده دیگر نیازی به اختصاص هیچ گونه تسهیلاتی از سوی دولت نیست.
وی گفت : در حال حاضر به دلیل فرسودگی ناوگان حمل و نقل بار حدود 60 هزار دستگاه کامیون اضافه بر ظرفیت در ناوگان حمل و نقل بار کشور تردد دارد که چنانچه کامیون فرسوده اسقاط و از چرخه ناوگان حمل و نقل کشور خارج شوند این تعداد کامیون اضافه نیز از چرخه حمل و نقل بار خارج و تعادل در ناوگان حمل و نقل بار ایجاد خواهد شد.
منبع: خبرخودرو