شرکت بورسی پارس خودرو در جدیدترین اطلاعیه خود سود ۱۴ ریالی هر سهم خود را به زیان ۳۱۸ ریالی تبدیل کرد و با وضعیت مبهمی مواجه شد.زیرا این شرکت پیش بینی سود (زیان )هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ را در اسفند ۱۳۹۲ مبلغ ۵۲ ریال و در تیر و مرداد ۱۳۹۳ با سرمایه جدید مبلغ ۱۴ ریال اعلام کرده بود، اما در اطلاعیه جدید سود خود را کاهش داد و مبلغ ۳۱۸ ریال زیان پیش بینی کرد.
این در حالی است که این شرکت بورسی، پیشبینی سود (زیان) هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹ را در اسفند ۱۳۹۱ و تیر ۱۳۹۲ (حسابرسی شده) مبلغ ۱۰۱ ریال، در تیر ماه ۱۳۹۲ مبلغ ۶ ریال و در آبان،دی و اسفند ۱۳۹۲ مبلغ ۱۳۷۷ ریال زیان اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ ۱۱۳۱ ریال زیان محقق کرد.
مطابق با بند ۸ گزارش حسابرس و بازرس قانونی در مورد صورتهای مالی حسابرسی شده منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۲، فعالیت عملیاتی شرکت در سال مالی مورد گزارش با زیان مواجه بوده، بطوریکه زیان انباشته شرکت در تاریخ ترازنامه بالغ بر مبلغ ۳ هزار و ۳۵۵میلیارد ریال و بیش از ۱.۵برابر سرمایه آن شده است.علاوه بر آن بدهی های جاری شرکت مبلغ ۳ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال بیش از دارائیهای جاری بوده و مابه ازای فروش و خدمات از شرکت سایپا کماکان دریافت نشده است.
این در حالی است که زیان انباشته شرکت مطابق با اطلاعات عملکرد شش ماهه حسابرسی نشده منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ به مبلغ ۵۰۴ میلیارد تومان رسیده و شرکت مشمول مفاد ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت می شود.
طبق ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیاتمدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای واقع شود و مجمع مزبور رای به انحلال شرکت ندهد، باید در همان جلسه و یا رعایت مقررات ماده ۶ این قانون سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش یابد.
شرکت پارس خودرو که از ۲۶ مهر ماه به دلیل تعدیل پیش بینی سود متوقف شده بود، بعد از اطلاع رسانی و پیش بینی زیان،درمعاملات امروز و بدون محدوده نوسان قیمت بازگشایی شد.
منبع: ایسنا