همه ما دوست داریم خودرویمان همیشه مثل روز اول سرحال باشد و هر زمان که خواستیم بتوانیم شتاب کافی از آن بگیریم، اما گاهی وقتها احساس میکنیم که خودرو شتاب مطلوبی ندارد و حین حرکت متوجه کندی یا سنگینی عملکرد آن میشویم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علائم کاهش شتاب خودرو ممکن است همیشه واضح نباشد و تنها در زمانی بروز پیدا کند که از مسیری شیبدار بالا میروید یا میخواهید به سمت خودروهای در حال حرکت، بروید. در چنین شرایطی ممکن است متوجه شوید که خودروی شما از شتاب کافی برخوردار نیست و خودرو برای حرکت بهشدت تقلا میکند.
دلایل کاهش شتاب خودرو
۱. خرابی حسگر دریچه گاز خودرو
حسگر موقعیت دریچه گاز، میزان فشار بر روی پدال گاز را اندازهگیری میکند و سپس دادههای حاصل از آن را به ECU ارسال میکند. درصورتیکه این حسگر خراب شود، اندازهگیری دور موتور از طریق پدال گاز ممکن نیست و دور موتور بدون فشار بر روی گاز، کاهش یا افزایش مییابد.
۲. انسداد یا خرابی حسگر جریان هوا
حسگرهای جریان جرمی هوا بین فیلتر هوا و دریچه گاز خودرو قرار دارند. از آنجاییکه عملکرد حسگر جریان هوا اندازهگیری جرم هوایی است که ورودی هوا جریان پیدا میکند، انسداد یا خرابی حسگر جریان هوا میتواند برای محاسبه نسبت مخلوط سوخت و هوا، دادههای اشتباهی را به ECU موتور ارسال کند. به همین دلیل، یکی از دلایل اصلی کاهش شتاب خودرو، نقص حسگر جریان هواست.
۳. اختلال حسگر اکسیژن
حسگر اکسیژن اطلاعات مرتبط با میزان سوخت مصرفی خودرو را به واحد رایانه موتور میفرستد. اگر این حسگر بهدرستی کار نکند، موتور خودروی شما نمیتواند بهدرستی نسبت مخلوط سوخت و هوا را محاسبه کند که این مسئله میتواند موجب مخلوط سرشار از سوخت شود. این مسئله میتواند شتاب خودرو را حتی با وجود فشار زیاد بر روی پدال گاز کاهش دهد.
۴. کثیفی یا گرفتگی فیلتر بنزین
اگر فیلتر بنزین کثیف یا مسدود باشد، موتور خودرو سوخت کافی دریافت نمیکند و درنتیجه شتاب لازم را ارائه نمیدهد. بنابراین، در این شرایط لازم است هرچه سریعتر فیلتر بنزین خودروی خود را عوض کنید.
۵. کثیفی یا گرفتگی فیلتر هوا
همانطور که فیلتر بنزین باعث میشود بنزین تمیزی برای موتور خودرو فراهم شود، فیلتر هوا نیز میتواند هوای تمیزی را در اختیار خودرو قرار داده شود تا از آن در محاسبه نسبت مخلوط سوخت و هوا استفاده شود. اگر فیلتر هوا مسدود یا کثیف باشد، موتور نمیتواند مخلوط سوخت و هوا را بهدرستی دریافت کند و درنتیجه شتاب خودرو کاهش پیدا میکند. در این شرایط مهم است که در اسرع وقت برای تعویض فیلتر هوای خودرو اقدام کنید.
۶. تنظیم نادرست تسمه تایم
اگر تسمه تایم بهدرستی تنظیم نشده باشد یا حتی به مقدار کمی از تنظیم اصلی خارج شود میتواند باعث کاهش قابلتوجه شتاب خودرو شود. بنابراین، اگر شتاب خودروی شما کاهش پیدا کرده است ممکن است تنظیم نادرست تسمه تایم علت این مسئله باشد.
۷. ارتفاع بالا
وقتی در ارتفاعات رانندگی میکنید ممکن است متوجه شوید که خودرو بهخوبی حرکت نمیکند. این مسئله بهخصوص زمانی رخ میدهد که در سربالایی حرکت میکنید. در ارتفاعات بالاتر اکسیژن کمی وجود دارد. این در حالی است که اکسیژن بخشی مهم از مخلوط محفظه احتراق است. خودروهایی که موتور تنفس طبیعی دارند نسبت به خودروهایی که دارای موتور توربوشارژ یا سوپرشارژ هستند بیشتر در معرض این مشکل قرار میگیرند، زیرا فشار هوا به داخل موتور میتواند تا حدی باعث جبران کمبود اکسیژن در محیط شود.
۸. مشکلات ECU
ECU، مغز خودرو محسوب میشود. این قسمت از خودرو همه چیزهایی که حسگرها به او میدهند را محاسبه میکند و از این طریق میتواند خروجی سوخت و انرژی خودرو را تحت تاثیر قرار دهد. اگر حسگرها بهدرستی کار نکنند، ECU نیز با مشکل مواجه میشود. بنابراین، مهم است که علت اصلی کاهش شتاب خودرو را تشخیص دهید.
۹. مشکلات کمپرسور
خطوط خلا که در سراسر موتور قرار دارند به انتقال هوا و سوخت به نقاط مختلف خودرو کمک میکنند. اگر کمپرسور یا این خطوط خلا با مشکل مواجه شوند سیستم خودرو بهدرستی کار نمیکند. در این شرایط مهم است برای تشخیص علت کاهش شتاب خودرو با یک تعمیرکار خودرو مشورت کنید.
۱۰. مشکلات سیستم جرقه
شمعهای معیوب خودرو میتوانند باعث جرقهزنی ناقص شوند. اگر در سیلندر جرقه اتفاق نیفتد هیچ احتراقی رخ نمیدهد. احتراق باعث میشود که خودرو برای حرکت کردن نیرو دریافت کند. اگر احتراق در زمان نامناسبی رخ دهد نیز هیچ فایدهای نخواهد داشت و حتی میتواند منجر به آسیب به خودرو شود. بنابراین، مشکلات سیستم جرقه خودرو میتواند یکی از علل کاهش شتاب خودرو باشد.