رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی ضمن اشاره به وضعیت مناسب تأمین لوازم یدکی، اولویت اصلی مالکان موتورسیکلت را تعمیرات دانست نه خرید موتور.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از خبرخودرو، محمد خادم منصوری در خصوص وضعیت مراکز فروش موتورسیکلت، دوچرخه و لوازم یدکی پس از شیوع کرونا اظهار داشت: صنف فروشندگان موتورسیکلت و دوچرخه بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا تا ۳۰ فروردین ماه تعطیل هستند و پس از رعایت ضوابط وزارت بهداشت آغاز به کار خواهند کرد.
وی افزود: اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی در سامانه سلامت ثبت نام نموده و مقدمات بازگشایی مراکز فروش با رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، در حال انجام است.
رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی ادامه داد: نظارت بر رعایت پروتکل ها، بر عهده وزارت بهداشت، بازرسان اتاق اصناف و سازمان صنعت و معدن و اتحادیه است که اتحادیه در تعطیلات، ضمن ورود به مبحث نظارت و تذکر به مراکز نیمه باز، نسبت به اعلام به اماکن در جهت تعطیلی این فروشگاه ها اقدام نموده است.
منصوری ضمن اشاره به لزوم استفاده از دستکش، مواد ضدعفونی و رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمع در فروشگاه ها گفت: اتاق اصناف و نماینده وزیر صنعت، طرحی را مبنی بر ارائه دستکش و ماسک با قیمت های نازل به اتحادیه، طراحی کردند که علاوه بر اعلام روسای اتحادیه به مراکز فروش، صاحبان این مراکز شخصاً اقدام به تهیه اقلام بهداشتی نموده اند.
وی با بیان اینکه خسارت چندانی بر صنف فروشندگان موتورسیکلت و لوازم یدکی به ویژه در تهران در این ایام وارد نشده است، تصریح کرد: برخی از خریداران لوازم یدکی از تهران تحت عنوان فروشنده لوازم یدکی در سایر شهرها، درخواست هایی مبنی بر ارائه مهلت در پرداخت وجه چک های صادر شده داشته اند.
رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی در خصوص وضعیت تولید موتورسیکلت در داخل کشور بیان کرد: موتورسیکلت در حال حاضر در داخل کشور مونتاژ می شود بدین نحو که انجمن موتورسیکلت وارد و قطعات آن پس از مونتاژ، وارد بازار می شود که عمده مشکلات در این حوزه، تولیدات کشور هند است که بازار موتورسیکلت ایران را به دنبال تحریم های آمریکا، تسخیر کرده اند و یکی دیگر از واردکنندگان موتورسیکلت به داخل، کشور چین است که در این زمینه مشکلی نداریم.
منصوری همچنین در خصوص وضعیت تأمین لوازم یدکی و خدمات پس از فروش گفت: خدمات پس از فروش در حیطه وظایف اتحادیه تعمیرکاران است اما در خصوص تأمین لوازم یدکی، کمبودی در بازار وجود ندارد اما متأسفانه قیمت ها، تحت تأثیر افزایش نرخ ارز، روند رو به رشدی داشته است به نحوی که در هر سال با دو مرتبه افزایش نرخ، مواجه بوده ایم.
وی تاکید کرد: در سال جاری با افزایش حداکثری قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم، افزایش قیمت موتور و لوازم یدکی نخواهیم داشت و خریداران، دیگر مانند گذشته تمایلی به خرید موتور و لوازم یدکی ندارند و بیشتر خواستار تعمیرات هستند تا خرید و یا تعویض موتور و قطعه.
رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی در پایان در خصوص نحوه تعیین قیمت و مرجع قیمت گذاری خاطرنشان کرد: نرخ خرید موتور، دوچرخه و قطعات یدکی مشخص است و به ترتیب با ارائه پیشنهاد اتحادیه به اتاق اصناف و سپس سازمان صنعت معدن و اعلام این سازمان مبنی بر افزایش چند درصدی عمده فروشی و خرده فروشی قطعات تعیین می گردد و در صورت لزوم اعمال تغییرات قیمتی، مجدداً اتحادیه اظهارنظر می نماید.