رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه دلالان در شهرستانها با کمترین قیمت کارتهای ملی را در اختیار میگیرند، گفت: در بازار تهران خودروهایی که خرید و فروش میشود همه کد شهرستان دارند.
سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو درباره دلایل افزایش اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار اظهار کرد: قیمت بازار ارتباط مستقیم به عرضه و تقاضا دارد، گرانی خودرو از مهرماه در شرایطی آغاز شد که نتوانستند عرضه را بیشتر و بازار را کنترل کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از میزان، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار در خودروهای زیر ۱۰۰ میلیون اوایل شهریورماه به ۳ تا ۱۴ میلیون رسیده بود، گفت: این اختلاف قیمت در رده خودروهای مذکور در حال حاضر به ۱۵ تا ۴۴ میلیون تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه در شهریورماه قیمت پراید ۱۳۱، ۴۰ میلیون تومان، قیمت پراید ۱۱۱، ۴۵ میلیون تومان و خودروی دنا ۱۰۲ میلیون تومان بود،ادامه داد: در حال حاضر به ترتیب هر یک از این خودروها با قیمت ۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ۵۵ میلیون تومان و ۱۲۵ میلیون تومان عرضه می شوند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه بر اساس آمار منتشر شده تولید خودرو در آذرماه امسال نسبت به آذرماه سال گذشته ۳ برابر شده است و اگر عرضه را بیشتر کنند قیمت پایین میآید، افزود: در حال حاضر اختلاف کارخانه تا بازار نسبت به شهریورماه بسیار بالا رفته است.
موتمنی گفت: زمانی اختلاف بازار و کارخانه به صفر میرسد که یک شهروند بتواند سه روزه خودرو خود را از کارخانه تحویل بگیرید و در این زمان افرادی که به فکر سودجویی هستند متوجه میشوند بازار خودرو محل امنی برای سرمایه گذاری نیست.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو درباره تاثیر پیش فروشها بر بازار تصریح کرد: پیش فروشها باید بررسی شود، حتی اعلام شده ثبت نامها توسط ربات صورت میگیرد، یا افرادی پول دریافت میکنند تا برای متقاضیان خودرو ثبت نام کنند، حتی دلالان در شهرستانها با کمترین قیمت کارتهای ملی را در اختیار میگیرند و اقدام به ثبت نام خودرو میکنند.
وی تاکید کرد: در بازار تهران خودروهایی که خرید و فروش میشود همه از شهرستان هستند و کد شهرستان دارند.
موتمنی ادامه داد: اگر آمار افزایش تولید درست باشد طی هفتههای آینده عرضه نیز افزایش مییابد و قطعا قیمتها نیز با کاهش مواجه میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اظهار کرد: با توجه به کاهش تولید در گذشته عرضه به بازار کم شد و کمبود به وجود آمد و اگر بخواهیم این کمبود را جبران کنیم باید تولیدات به بازار عرضه شود.
وی با بیان اینکه اگر ثبات قیمت ارز داشته باشیم بازار خودرو نیز خوب خواهد شد، گفت: به خودرو در کشور به عنوان کالای مصرفی نگاه نمیشود بلکه کالای سرمایهای به حساب میآید و افراد آن را خریداری میکنند تا پس از مدتی با قیمت بالاتر آن را بفروشند و تنها کالایی است که سریع به پول نقد تبدیل میشود.
موتمنی تصریح کرد: از چهارشنبه هفته گذشته فروش حوالههای ویرایشی آغاز شد و این موضوع میتواند در قیمتها اثرگذار باشد و این گام مثبت برای کنترل بازار است و اگر ادامه یابد قیمت کاهش مییابد.
وی تاکید کرد: نتیجه افزایش تولید را در ماههای آینده خواهیم دید و قیمتها شکسته خواهند شد.