«خبرماشین» - یکی از قضات محاکم کیفری تهران، شخصی را که با پارک کردن خودروی خود در جای نامناسب باعث ایجاد مزاحمت برای همسایگان شده بود، به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین»، قطعا برای همه ما اتفاق افتاده که وقتی قصد خروج از پارکینگ منزل یا محل کارمان را داریم و حسابی دیرمان هم شده است، با یک خودرو پارک شده جلوی درب روبرو می شویم. خودرویی که راننده آن نمی تواند هیچ دلیلی، تاکید می کنم هیچ دلیلی برای توجیه این فعل غیرقانونی و غیرشرعی خود بیاورد. در این زمان اولین کاری که انجام می دهیم به دنبال شماره تلفنی از مالک خودرو می گردیم که معمولا زیر شیشه اتومبیل می گذراند و در برخی موارد دیده شده که این برگه به صورت تایپ شده است؛ یعنی مرتکب این عمل غیرقانونی، عادت به انجام این کار دارد و از قبل برگه شماره تلفن را آماده کرده است.
و در موارد دیگر نیز اصلا شماره ای وجود ندارد و مجبور می شویم با 110 تماس بگیریم. حال اگر خوش شانس باشیم و مشخصات مالک خودرو در سامانه پلیس صحیح باشد، از طرف 110 با مالک تماس می گیرند و تذکر می دهند که راننده متخلف پس از مدتی به محل پارک خود مراجعه می کند و معمولا خنده ای بر لب دارد که سعی می کند با جمله هایی مانند "ببخشید جای پارک نبود" این عمل زشت خود را توجیه کند که البته اصلا دلیل منطقی نیست. نبود جای پارک کافی در خیابان ربطی به اهالی ساختمانی که برای اهالی آن ایجاد مزاحمت شده ندارد. در این زمان اگر طرفین این اتفاق، افراد صبوری باشند پس از رد و بدل شدن چند جمله قضیه تمام می شود. اما اگر یکی از طرفین، اهل درگیری و خشونت باشد، تازه آغاز یک پرونده قضایی است که می تواند تا قتل هم پیش برود. همان طور که چندی پیش دبیر ستاد ملی صبر قوه قضاییه اعلام کرده بود: شمار زیادی پرونده های قصاص وجود داد که به خاطر بوق زدن و جای پارک، فردی کشته شده و اغلب این افراد از نظر اجتماعی سطح پایین نیستند و بعضا دارای تحصیلات عالی و شغل مناسب هستند.
نکته اول که رانندگان محترم باید در نظر داشته باشند این است که هیچ دلیلی برای پارک کردن جلو درب منازل دیگران و محل هایی که رفت و آمد را سخت می کند، وجود ندارد. هیچ الزامی نیست که اگر شما در یک ساختمانی کار دارید حتما جلوی همان ساختمان جای پارک گیرد بیارید. چند متر این طرف و آن طرف تر یا حتی کوچه های دیگر را نیز جستجو کنید، شاید جای پارک مناسبی باشد و کمی هم پیاده روی هیچ خطری برای سلامتی شما ندارد.
نکته دوم این است که زیان دیده یعنی کسانی که جلوی درب منازلشان خودرو پارک شده، به هیچ وجه هیچ اقدامی به جز تماس با پلیس انجام ندهند که هر کاری غیر از این می تواند جای شاکی و متهم را در پرونده عوض کند؛ و اگر خودرویی به صورت مداوم این عمل را انجام می دهد، می توانید از وی شکایت کنید. رای دادگاه زیر نمونه ای از همین پرونده با موضوع ایجاد مزاحمت ملکی است. این پرونده پس از تماس با پلیس 110 و تهیه گزارش اولیه و سپس گزارش کارشناسی به دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی ولیعصر تهران، شعبه 1022 به ریاست قاضی وحید مهربان ارجاع شد و با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده، مستندا به ماده 690 قانون تعزیرات، حکم بر محکومیت متهم به تحمل یک سال حبس تعزیری و رفع مزاحمت ملکی صادر گردید.