مدیر طرح احداث جایگاههای سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: با توجه به توافقهای اولیه، همچنین ارتقای توانمندی بخش خصوصی ایران در زمینه سی ان جی، این جایگاهها در صورت عقد تفاهمنامه و امضای قرارداد در مسیر زائران کربلا احداث خواهد شد.
علیرضا وکیل زاده با اشاره به استقبال طرف عراقی برای احداث جایگاههای سی ان جی در این کشور، اظهار کرد: ایران نیز آمادگی دارد تا بخش خصوصی خود را برای احداث جایگاههای سی ان جی در این کشور فعال کند.
علاوه بر عراق، روسیه نیز از دیگر کشورهایی است که درباره صدور خدمات فنی در زمینه سی ان جی با آن توافقهایی انجام شده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران نیز پیشتر در این باره گفته بود: فناوری سی ان جی در ایران یک فناوری کاملا تجاری و بلوغ یافته است و به همین دلیل شرکتهای روسی برای همکاری در این حوزه تمایل خود را نشان داده اند.
به گفته سعید پاک سرشت، روسیه دارنده منابع قابل توجهی نفت و گاز و کشوری قدرتمند در حوزه فناوری است، از این رو می تواند شریک خوبی برای ایران باشد؛ این پتانسیل وجود دارد که در خصوص برخی اقلام با آنها (روسیه) همکاری داشته باشیم و این همکاری باید برنامه ریزی شده و حساب شده باشد.
صنعت سی ان جی در ایران قدمتی بیش از ١٠ سال دارد و با احداث نزدیک به ٢٢٤٠ جایگاه در این مدت (که عمده آن به دو سال گذشته مربوط می شود) تلاش کرده است تا سهم خود را در سبد سوخت کشور افزایش دهد.
هم اکنون روزانه ١٨ تا ٢٠ میلیون متر مکعب سی ان جی در کشور مصرف می شود که منجر به صرفه جویی در مصرف نزدیک به همین مقدار بنزین شده است.
تجربه بیش از ١٠ ساله ایران در صنعت سی ان جی این امکان را برای ورود و حضور بخش خصوصی کشورمان در کشورهای علاقمند به این صنعت، فراهم آورده است.
منبع: خبرخودرو