حسین لاجوردی افزود : با ادامه این روند به زودی کارخانه لنت ترمز ایران که قدمتی 55 ساله دارد تعطیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون صنعت لنت ترمز با مشکلات بسیار زیادی مواجه است ، تصریح کرد : در حال حاضر متجاوز از 300 میلیارد تومان لنت ترمز بی کیفیت چینی وارد کشور شده است که مبلغ ریالی این کالاها به مراتب بیش از 300 میلیارد تومان است چرا که برخی از بازرگان سود جود با کم اظهاری این کالاها را از گمرک خارج کرده و موجب رکود شدید در این صنعت شدند.
وی همچنین پایین بودن نرخ تعرفه را مشکل دیگر صنایع لنت ترمز ذکر کرد و اظهار داشت : تعرفه واردات لنت ترمز بسیار پایین است به طوری که قیمت تمام شده لنتی که در داخل تولید می شود به مراتب از مشابه خارجی بالاتر می شود که این مساله به جهت تعرفه پایین و نرخ بالای تسهیلات بانکی است .
وی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر دریافت تسهیلات برای تولیدکننده داخلی مقرون به صرفه نیست افزود : امروز چنانچه تولیدکننده داخلی قادر به دریافت تسهیلات بانکی شود باید با نرخ بهره حدود 30 درصد بازپرداخت کند که این مساله قیمت تولیدات داخلی در این صنعت را افزایش می دهد قطعا در چنین شرایطی تولیدکننده داخلی نیز امکان رقابت با تولیدات خارجی را نخواهد داشت.
وی همچنین واردات بی رویه را مشکل امروز تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ ذکر کرد و اظهار داشت : هم اکنون واردات بیش از حد لنت ترمز، تولیدکنندگان لنت ترمز را بسیار نگران کرده است دولت نباید اجازه دهد که مشابه کالاهایی که با کیفیت بالا در داخل تولید می شود وارد بازار شود قطعا این روند تولید داخل را از بین خواهد برد.
وی در ادامه به تعرفه واردات در سایر کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت : امروز واردات این قبیل کالا در کشور چین با تعرفه 70 درصدی ترخیص می شود در حالی که در گمرک ایران با تعرفه حدود 8 درصدی محصولات وارداتی ترخیص می شود ضمن اینکه در کنار این مساله کم اظهاری بازرگانان نیز وجود دارد.
وی همچنین به عرضه لنت ترمز های تقلبی در بازار اشاره کرد و گفت : متاسفانه وجود لنت ترمز های تقلبی در بازار مشکلات زیادی را برای اغلب تولیدکنندگان این صنعت ایجاد کرده است هم اکنون بسیاری از کارگاههای زیر زمینی بدون پرداخت عوارض و مشکل خاصی لنت ترمز بی کیفیت را تولید کرده و با برندهای خارجی و قیمت های چندین برابر به بازار عرضه می کنند و معمولا نظارتی نیز در این ارتباط وجود ندارد.
رئیس انجمن صنایع تولید لنت ترمز و کلاچ افزود : در چنین شرایطی امتیاز فروش این نوع لنت ترمز های تقلبی در اختیار برخی از فروشندگان بازار قرار می گیرد و از آنجا این کالاها با هر نرخی و با نام لنت های خارجی به فروش می رسند بسیاری از فروشندگان از فروش این محصولات استقبال می کند چرا که سود بیشتری را برای انها به همراه دارد.
لاجوردی در ادامه به عدم ارائه تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت : با کاهش ارزش پول ملی ، بسیاری از کارخانجات برای ادامه تولید نیازمند نقدینگی بیشتر هستند و این امر مستلزم ارائه تسهیلات بانکی است در حالی که ارائه این گونه تسهیلات برای تولیدکنندگان بسیار سخت شده ضمن اینکه بانک ها نیز همکاری لازم را در این ارتباط ندارند.
وی گفت : امید است دولت فکری برای رفع این مشکلات نماید و زمانی به دنبال چاره اندیشی نیفتد که کارخانه ها تعطیل و یا نیمه تعطیل شده باشند قطعا با تعطیلی کارخانجات ، واردات کالاهای خارجی افزایش یافته و به راحتی ذائقه مصرف کنندگان به سمت محصولات خارجی خواهد رفت و دیگر به سهولت به استفاده از لنت های داخلی باز نخواهد گشت.
منبع: خبرخودرو