علی خاکساری - عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی - اظهار کرد: متاسفانه هزینههای تولید در صنعت خودروی ایران بالا و بهرهوری آن پایین است.
وی با بیان اینکه خودروسازان مطرح جهان با نصف پرسنل شاغل در صنعت خودروسازی ایران خودروهای بیشتر و با کیفیتتری تولید میکنند، خاطرنشان کرد: با این حال در ایران بالا بودن هزینههای سربار تولید خودرو موجب بالا رفتن قیمت تمام شده تولید شده است.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: از آن سو نیز سوءمدیریت صنعت خودروسازی ایران را آزار میدهد و به همین دلیل این صنعت نتوانسته است به جایگاه واقعی خود برسد.
وی افزود: متاسفانه صنعت خودروی ایران نتوانسته همگام با تکنولوژی روز جهان حرکت کرده و خودروهایی با کیفیت و قیمت مناسب تولید کند.
خاکساری با بیان اینکه رسیدن به اهداف مدنظر در سند اهداف و سیاستهای توسعه صنعت خودرو در سال ۱۴۰۴، نیازمند تحول در این صنعت است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال چگونه میتوانیم در سال ۱۴۰۴، یک میلیون دستگاه خودرو در سال صادر کنیم در حالیکه کیفیت این محصولات در حد فعلی باقی بماند.
به گزارش ایسنا، در سند اهداف و سیاستهای توسعه صنعت خودرو در افق ۱۴۰۴، جایگاه صنعت خودروی کشور در سال ۱۴۰۴ پیشبینی شده است.
براین اساس میزان تقاضای خودروهای سبک (سواری و وانت) در بازار داخلی در سال ۱۴۰۴ معادل دو میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه پیشبینی شده که دو میلیون دستگاه آن باید در داخل تولید شده و ۳۰۰ هزار دستگاه نیز از طریق واردات تامین شود.
همچنین براساس این سند میزان تقاضای خودروهای تجاری در بازار داخلی در سال ۱۴۰۴ معادل ۱۰۰ هزار دستگاه است که ۹۰ هزار دستگاه آن باید در داخل تولید و ۱۰ هزار دستگاه نیز وارد شود.
در این سند سهم قطعهسازان داخلی از ارزش فروش یک دستگاه خودروی تولید داخل در سال ۱۴۰۴ معادل ۵۰ درصد تعیین شده است که به معنای آن است که در این سال حداقل ۵۰ درصد ارزش ریالی قطعات خودروهای داخلی باید از طریق قطعهسازان داخلی تامین شود.
همچنین براساس پیشبینی صورت گرفته در این سند در سال ۱۴۰۴، قطعهسازان داخلی باید معادل ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار قطعه برای خطوط تولید خودروسازان داخلی و همچنین تامین شبکه خدمات پس از فروش تولید کنند.
در سال ۱۴۰۴ میزان تولید انواع خودروی سواری و وانت سه میلیون دستگاه در سال پیشبینی شده که یک میلیون دستگاه آن باید صادر شود.
منبع: ایسنا